Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Drept la replică: Fostul ministru Daniel Funeriu răspunde unui articol publicat de stiripesurse.ro

adevarul.ro
funeriu daniel

Ca urmare a publicării, pe data de 29 ianuarie 2020, a articolul cu titlul "Când pixelul albastru dă în roșu sau când un fost ministru al Educației măcelărește limba română - OPINIE", fostul ministru Daniel Funeriu a transmis redacţiei următorul drept la replică:

"Grădina zoologică a atacatorilor mei s-a îmbogățit azi cu dezorientatul ştrumf-mitralieră. E drept că obişnuit cu fulgii de nea din Parlament, care se sperie şi de propria lor umbră de pe internet, probabil se aşteapta să mă intimideze amenințările că mă va alerga pe stradă. Oi fi eu om fin, obişnuit cu bibliotecile nu cu birturile, dar să-i spună totuşi cineva că în loc de onoarea să alerge după mine riscă ruşinea să facă în pantaloni. Şi nu oricum, ci curcubeu ;)

PS: în cuşca alăturată ştrumfului-mitralieră stă un "jurnalist" de la ştiripesurse (denigrator constant al dnei Halep) care mi-a numărat virgulele şi a cerut cuiva să îmbrace penibila numărătoare într-un text savant. Lui îi spun: spre deosebire de el, eu înțeleg explicațiile savante din articolul său, fără îndoială scrise de altul. Să-i transmită respectivului autor că, altminteri destul de corect, a greşit la disjunctive: înainte de "sau" nu se pune virgulă decât atunci când "sau" se repetă: "prost sau ticălos", dar "sau prost, sau ticălos, sau ambele". Dacă se potoleşte şi jură pe cravata de pionier că nu o mai atacă gratuit pe doamna Halep, promit că o rog pe dna ministru de la muncă să bage în nomenclatorul ocupațiilor "numărător de virgule". Că la nobila şi subtila ocupație de corector nu se califică. Dacă doreşte să îşi aprofundeze cunoştințele gramaticale şi lexicale, îi recomand călduros cartea briliantului meu tată "Biografii lexicale". Dacă tot învață, să învețe de la cei mai buni."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.