Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DSP Buzău: 4 cazuri noi de infectare în rândul angajaților, iar 14 sunt suspecți. Director: 'Este greu să stabilim acum traseul epidemilogic'

Spitalul Militar Central
Covid-19 vaccin

Patru noi cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate la DSP Buzău, alţi 14 angajaţi fiind suspecţi. Ministrul Nelu Tătaru a făcut, luni, o vizită instituţiei pentru a evalua situaţia, relatează News.ro.

Citește și: Ministrul Sănătății a vizitat Spitalul din Brăila, după ce numărul cazurilor de COVID-19 a crescut: 'Trebuie să ne pregătim şi pentru alte cazuri'

”Astăzi am primit vizita domnului ministru care a dorit să verifice situaţia la DSP Buzău, cum suntem organizaţi, ce probleme avem şi ne-a asigurat de tot sprijinul domniei sale în greutăţile pe care le întâmpinăm. Până la acest moment nu am întâmpinat situaţii care să nu le putem face dar în cazul în care vom avea probleme vom avea sprijinul Ministerului”, a declarat, luni, directorul economic al DSP Buzău Daniela Dumitru.

După ce, la începutul lunii iulie, au fost confimate două cazuri de infectare cu coronavirus - directorul Cristina Ungureanu şi medicul epidemiolog Carmen Scântei - alţi patru angajaţi au fost confirmaţi cu coronavirus.

De asemenea, 14 angajaţi sunt suspecţi, rezultatul testelor fiind aşteptate.

”Fiind vorba despre o transmisie comunitară extinsă este greu să stabilim acum care a fost traseul epidemilogic. Căutăm, cu personalul care îl avem, să alternăm perioadele orare astfel încât să evităm extinderea acestei infecţii în rândul personalului. Avem 4 confirmaţi, dar avem şi 14 persoane cu suspiciune de infecţie care aşteptăm, să fie confirmate şi de laborator”, a declarat Daniela Dumitru.

Directorul economic al DSP Buzău a dat asigurări că laboratorul instituţiei funcţionează la capacitate normală, personalul care îl deserveşte nefiind afectat de infecţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.