Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dumitru Buzatu: Nu trebuie să-l abandonăm pe Tudorel Toader, e foarte greu de găsit altul ca el în PSD

buzatu-dumitru

Președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat miercuri, pentru ȘTIRIPESURSE.RO, că social-democrații nu trebuie să-l schimbe din funcție pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, pentru că acesta a format generații de juriști și e foarte greu de găsit în PSD altă persoană care să aibă „calitățile și prestigiul” actualului ministru.

Întrebat cum vede situația din PSD după ce președintele formațiunii, Liviu Dragnea, a spus că sunt nemulțumiri în partid legate de activitatea lui Tudorel Toader, liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat pentru ȘTIRIPESURSE.RO:

„În rândul colegilor mai apar nemulțumiri, observații, critici, dorința de a se acționa cu celeritate, dar în același timp trebuie să ținem cont de complexitatea situației în ceea ce privește raporturile din puterile statului, justiție, executiv și Parlament, raport grav deteriorat în perioada Băsescu și faptul că unei puteri, puterii judecătorești, i s-a creat impresia că este chemată să regleze întreaga societate și atunci este nevoie de reexaminarea întregului corp de legi ale justiției astfel încât să se intre în normalitate. Trebuie să ținem cont că dl Tudorel Toader este o persoană cu o pregătire foarte serioasă, o persoană care are în raport cu colegii un curriculum foarte bine garnisit cu titluri științifice și cu cunoștințe în domeniu. Este un om care a format generații de juriști și este clar că domnia sa este foarte, foarte atent, sau încearcă să fie cât mai atent atunci când elaborează un act normativ, ceea ce face ca lucrurile să se precipite puțin, adică să apară acest gen de manifestări. Eu nu cred că noi trebuie să-l abandonăm pe Tudorel Toader, e foarte greu de găsit o persoană care să aibă aceste calități și prestigiul domniei sale”.

Dumitru Buzatu a adăugat că Toader este persoana potrivită să reziste întrecerii „psihologice” dintre Guvern și specialiștii din sistemul judecătoresc.

„Eu cred că trebuie să ieșim din critica aceasta. Am văzut că dl Tudorel Toader are voință. Există problema aceasta a rapidității cu care sunt aduse în dezbatere actele normative modificatoare, dar cred că putem să găsim soluții și la aceasta și să păstrăm un om a cărui pregătire, în mod cert, verificat, e foarte bună în domeniu. Și mai mult decât atât, trebuie să ne gândim că există un factor psihologic extraordinar de important atunci când e vorba despre raportul dintre Executiv și puterea judecătorească, unde sunt niște profesioniști foarte buni, cu experiență vastă în spate și cred că trebuie să aibă în partea Guvernului un om cel puțin cu același prestigiu, dacă nu și mai mare, pentru a putea discuta de la egal la egal”, a indicat liderul PSD Vaslui.

„Trebuie sprijini și, evident, impulsionat”, a mai spus Buzatu despre Tudorel Toader.

Citește și: VIDEO - Florin Iordache, către Tudorel Toader: Votanții PSD așteaptă să fim tranșanți. Cât să mai așteptăm OUG? .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.