Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce a fost dat afară din Guvern, Nazare vorbește: Avem un necesar de 13 miliarde lei care trebuie acoperit până la finele anului

Partidul National Liberal
Alexandru Nazare

„În analiza execuției la luna mai, transmisă premierului, evidențiam un necesar de 13 miliarde lei pe partea de cheltuieli. Aceste cheltuieli trebuie obligatoriu acoperite până la sfârșitul anului, din care cel mai mare cuantum vizează domeniul sănătatii”, a scris pe pagina sa de Facebook, fostul ministrul al Finanțelor remaniat de curând.

Alexandru Nazare susține că veniturile sunt în creștere cu 23% față de aceeași perioada a anului trecut, însă, indiferent de cât de optimist este scenariul economic, creșterea veniturilor nu egalează acest necesar de cheltuieli.

„În respectivă analiză atrăgeam atenția că este imperativ să facem economiii, iar eventuale alocări pentru proiecte noi pot determina o creștere a deficitului asumat. Din suma vehiculată de 12 miliarde, care ar rămâne neutilizată la luna iunie, trebuie ținut cont de faptul că 7 miliarde lei sunt fonduri europene. Această suma nu poate fi considerată sub nici o formă economisită, dacă vrem să ajungem la prognoza de absorbție pentru 2021”, precizează Nazare.

Citește și: INS SPULBERĂ din nou anunțurile lui Cîțu despre bunăstarea din România: salariul mediu a SCĂZUT

În acest sens, susține acesta, este evident și o formă de respect față de primari să facem bine calculele, înainte să discutăm despre o suma sau altă destinată programelor de investiții, de altfel atât de necesare.

„Rectificarea bugetară se elaborează de către Ministerul Finanțelor pe baza analizei gradului de încasarea a veniturilor și a gradului de execuție a cheltuielilor pe primele 6 luni ale anului bugetar, precum și a propunerilor ordonatorilor principali de credite și a actelor normative în vigoare. Această se aprobă în Guvern, însă principiile ei pot fi prezentate în forurile de decizie ale partidului, pentru că modul în care rectificarea este întocmită poate antrena consecințe economice și politice importante, prin modificarea parametrilor angajați de România în relație cu Comisia Europeană și partenerii internaționali”, explică fostul ministru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.