Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce a fost suspendat în Slovenia, vaccinul anti-Covid Janssen se va folosi în Elveţia 'pentru a-i convinge pe cei reticenţi să se vaccineze'

Europa FM
Johnson & Johnson vaccin

Elveţia a anunţat miercuri că va cumpăra doze de vaccin anti-Covid Janssen pentru a convinge persoanele care nu au încredere în serul ARN mesager să se vaccineze, relatează AFP.

''Confederaţia cumpără 150.000 de doze de vaccin de la @JanssenGlobal. Vaccinul cu vector viral va fi livrat în această săptămână şi distribuit în cantoane săptămâna viitoare. El este destinat persoanelor care nu pot sau nu doresc să fie vaccinate cu un vaccin ARNm'', a scris pe Twitter consilierul federal (ministrul) responsabil pentru Sănătate, Alain Berset.

Elveţia, unde mişcarea anti-vaccinare şi împotriva paşaportului sanitar mobilizează în mod constant câteva mii de persoane în manifestaţii în toată ţara, are o rată de vaccinare semnificativ mai mică decât cea a marilor săi vecini.

Şi aceasta, în pofida obligaţiei de a prezenta certificatul de vaccinare pentru a merge la restaurante sau la spectacole, de exemplu.

Începând cu 27 septembrie, aproape 58% din populaţia cu vârsta potrivită pentru vaccinare (începând de la 12 ani) a primit cele două doze necesare de vaccin Moderna sau Pfizer-Biontech, conform cifrelor Departamentului Sănătăţii. Prin comparaţie, rata este de aproape 73% în Franţa şi puţin peste 71% în Germania.

Cele două vaccinuri disponibile în prezent în Elveţia, Moderna şi Pfizer-Biontech, se bazează pe ARN messenger, o tehnologie cunoscută de mult timp, dar implementată într-un vaccin pentru prima dată de la pandemia de COVID -19. Această tehnologie a stârnit temeri, nefondate, cu privire la riscul modificării genetice a persoanei injectate.

Aproximativ 10-12% dintre oameni nu doresc vaccinul ARNm, ceea ce reprezintă aproximativ 260.000 de persoane în Elveţia, a declarat Virginie Masserey, şefa secţiei de control a bolilor infecţioase din cadrul Ministerului Sănătăţii (OFSP), în cadrul unei conferinţe de presă. Ea a subliniat, de asemenea, că ritmul vaccinării în ţară este prea lent, potrivit Agerpres.ro.

Vaccinul Janssen de la laboratorul american Johnson & Johnson foloseşte o tehnică mai clasică numită vector viral şi necesită doar o singură doză, dar este mai puţin eficient împotriva variantei Delta a virusului, dominantă în Elveţia.

Potrivit lui Christoph Berger, preşedintele Comisiei federale pentru vaccinări, doar în jur de 100 de persoane în Elveţia prezintă riscuri alergice care justifică un vaccin non-ARNm.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.