Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce a îndemnat lumea să fugă de vaccin, Mitropolia Moldovei mulțumește Patriarhului Kirill pentru un lot de Sputnik-V

Digi24
Sputnik V vaccin

Mitropolia Moldovei a mulțumit vladicăi Kirill de la Moscova pentru un lot de vaccin de 2.000 de doze de Sputnik-V. Lotul de vaccinuri a fost oferit de Patriarhia Rusă și va fi distribuit prin intermediul Mitropoliei Moldovei. Mulțumirile Mitropoliei Moldovei vin la un an de la adoptarea unor adresări ale Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, una referindu-se la critica restricțiilor de slujire pe timpul stării de urgență, iar cea de-a doua a fost un îndemn de abținere de la vaccinare anti-Covid-19. În cea de a doua adresare se vorbește, în stilul celor mai penibile teorii ale conspirației, se vorbește despre ciparea prin intermediul vaccinului, Bill Gates și rețele 5G.

În adresarea Mitropoliei Moldovei din 19 mai 2020 se menționează că „Bill Gates este considerat principalul responsabil pentru crearea tehnologiei de microcipare a populației, prin intermediul unui vaccin care să introducă în trup nanoparticule care reacționează la undele transmise de tehnologia 5G și permit sistemului să îl controleze pe om de la distanță”. În documentul Mitropoliei se mai menționează că „tehnologia 5G în combinație cu anumite vaccinuri administrate în China și Italia au și stat la baza apariției acestui virus care a întors pe dos întreaga planetă”. Apoi se invocă faptul că în Europa ar fi început deja „microciparea în masă a populației”.

De menționat este că deja în mai 2021, Mitropolia publica un comunicat în care vorbește despre faptul că „Poziția Bisericii Ortodoxe din Moldova, care prețuiește știința medicală și multele beneficii ale acesteia, a fost și rămâne una favorabilă vaccinării, subliniind însă constant necesitatea esențială a respectării riguroase a principiilor de natură etică: consimţământul informat al persoanei, descrierea clară a beneficiilor şi a riscurilor, asumarea responsabilității concrete în cazul în care vaccinarea produce efecte adverse asupra sănătății persoanei vaccinate”.

A trecut un an între cele două comunicate, atâta i-a trebuit Mitropoliei ca să-și revizuiască poziția conspiraționistă. Posibil, teoria consipraționistă a fost susținută la începutul pandemiei de Mitropolia Moldovei din simplul motiv că aceasta este populară în rândul populației din RM, iar Mitropolia vrea să aibă cât mai mulți adepți. Posibil, Sinodul Mitropoliei crede cu adevărat în existența unui complot mondial al cărui scop este ciparea umanității. Acest fapt ar vorbi în primul rând despre o lipsă de discernământ al Sinodului, iar în al doilea rând despre o bagatelizare a credinței: martorii lui Isus Hristos devenind și martorii conspirației. Posibil, Mitropolia a realizat un simplu fapt: vaccinarea este bună pentru că oprește pandemia, iar asta înseamnă că enoriașii vor veni la Biserică și vor dona bani acesteia. Cert este că declarațiile din 19 mai 2020 încă se mai află pe site-ul oficial al Mitropoliei Moldovei.

Nu putem trece cu vederea nici episoadele când enoriașii care purtau măști la slujbe au fost pur și simplu expulzați din biserici. Elocvente este în acest sens sunt și declarațiile cu iz de propagandă ale Episcopului de Fălești și Soroca, Marchel: „Fugiți de vaccin! Nu îl primiți, căci vaccinul este punctul final al globaliștilor sataniști pentru care ei și au născocit coronavirusul atribuindu-i caracteristici mult mai strașnice decât ele sunt într-adevăr. Vaccinul propus de globaliști și reclamat tot pe banii lor, să nu vă pară că este o pomană. Este capcana ce ne lipsește pe noi de libertate, ca dar sfânt. Omul vaccinat benevol își implementează în organism mecanismul de urmărire. Prin astfel de vaccin se influențează chiar și modul de gândire al unora”, declarat Marchel

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.