Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După decenii de ignorare din partea administraței centrale, PNL a adus marile investiții și în Moldova

Radu Pop
Economica.net
investitii fonduri dezvoltare

Senatorul PNL de Iași, Liviu Brătescu, crede că din mandatul de premier al lui Nicolae Ciucă situația economică a regiunii Moldovei s-a schimbat datorită marilor investiții începute de premierul liberal.

După ani și ani de neglijență din partea administrației centrale, PNL a demarat în Moldova investiții majore. Doar după câțiva ani în care premierul a fost liberal cele mai multe proiecte majore au fost abordate și o parte chiar au pornit și, fie sunt, fie vor fi în curând o realitate. În guvernarea condusă de Nicolae Ciucă acest lucru s-a văzut, în sfârșit, pe teren nu doar pe hartă”, a declarat senatorul Liviu Brătescu.

Exemplele senatorului sunt deschiderea primelor șantiere la Autostrada A7 de la Ploiești spre Buzău, Focșani, Bacău, Pașcani și mai departe spre Suceava. Apoi dezghețarea proiectului Autostrăzii Unirii.

Iar un proiect amplu și care deja a fost inaugurat este cel legat de demararea lucrărilor și realizarea în timp record a terminalului 4 care transformă Iașul în cel mai mare aeroport regional din România.

Nu e un mare secret că PNL a reușit acest lucru. Doar că, pentru prima dată, PNL a avut mai mult credit din partea oamenilor și putere adminitrativă. Și rezultatele vin ca urmare a unui stil liberal de a face administrație și anume cel care urmărește creșterea economică bazată pe investiții, bugete care pun pe primul loc dezvoltarea, proiecte solide și fonduri europene”, a mai arătat senatorul Liviu Brătescu.

Impulsul economic dat de guvernarea liberală – mai arată Liviu Brătescu – s-a cunoscut cel mai bine în anul 2022 când s-a înregistrat recordul investițiilor străine în România, circa 11 miliarde de euro. Investiții ample se mai regăsesc în modernizarea rețelei de apă din Piatra Neamț sau în spitalul Sfânta Maria din Iași.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.