Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După întreruperea ședinței, magistrații au hotărât că Veaceslav Platon mai are 9 zile la dispoziție pentru a reveni în Moldova și a se prezenta în instanței

stiri.md
Veaceslav Platon

Veaceslav Platon mai are 9 zile la dispoziție pentru a reveni în Republica Moldova și a se prezenta în instanța de judecată.

Magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, au întrerupt ședința de luni, 2 august, în cadrul căreia urmau să decidă în privința solicitării procurorului anticorupție ce ține de emiterea mandatului de arestare pe numele lui Veaceslav Platon și anunțarea în căutare pentru reținere, transmite Cotidianul.md.

Ședința de ieri a fost întreruptă până pe 12 august.

„Eu consider că vor putea fi expuse toate suspiciunile privind pretinsele presiuni. Eu cred că 10 zile este mai mult decât suficient. Se vorbește în presă că Veaceslav Platon este ori în Londra ori în Cehia. Din aceste state cred că e destul timp să ajungă în Republica Moldova. Ofer termen până la data de 12 august”, a declarat judecătorul Eugeniu Beșelea.

Citește și Egalitatea de gen în Republica Moldova: Bărbații să fie un pic împovărați

Având în vedere neprezentarea inculpatului Veaceslav Platon la ședința de judecată, în speța vizând rejudecarea dosarului în care este acuzat de corupere activă și escrocherie, procurorul din cadrul Procuraturii Anticorupție a solicitat magistraților ieri, 2 august, aplicarea în privința acestuia a măsurii preventive – arestul cu anunțarea în căutare pentru reținere și executarea măsuri preventive.

Citește și Ședința de judecată privind anunțarea arestării lui Platon a fost întreruptă

Procurorul a argumentat că solicitarea este bazată pe informațiile prezentate de Poliția de Frontieră, care confirmă faptul lipsei inculpatului pe teritoriul țării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.