Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eșec total - Neculai Onțanu a luat șpagă, dar faptele s-au prescris. Borcea a denunțat mita după 9 ani. Motivare explozivă

jurnalul.ro
neculai ontanu

Esec total - Probele administrate in dosarul fostului primar al Sectorului 2, Neculai Ontanu, dovedesc ca fostul edil a primit mita doua terenuri, iar unul dintre acestea a ajuns la fostul vicepremier Gabriel Oprea. Aceasta este concluzia judecatorului Damian Dolache, de la Curtea de Apel Bucuresti, informeaza ziare.com.

Magistratul arata ca faptele s-au prescris, deoarece nu a retinut forma agravanta a infractiunii de luare de mita, iar denuntul a fost facut dupa 9 ani de la comiterea faptelor.

Tudor Chirilă, RĂBUFNIRE la trei ani de la Colectiv: La noi nu s-a schimbat nimic, doar se încearcă fentarea legislației mai frumos

"Asadar, in ceea ce priveste acuzatia referitoare la acceptarea promisiunii, urmata de pretinderea si primirea folosului material de catre inculpatul Ontanu Neculai, cu ajutorul persoanelor interpuse Radu Loredana-Claudia si Radu Aurel, in schimbul urgentarii solutionarii dosarului de retrocedare privindu-l pe Ionescu Ioan Tudor (beneficiarii in fapt Borcea Cristian si Dobrescu Dragos), Curtea constata ca probatoriul administrat a dovedit, dincolo de orice indoiala rezonabila, vinovatia inculpatilor la comiterea infractiunii de luare de mita in forma autoratului - Ontanu Neculai, respectiv complicitatii-Radu Loredana-Claudia si Radu Aurel", este o parte din motivarea judecatorului Damian Dolache.

"Curtea nu poate sa nu observe ca fundamentul acuzatiilor din prezenta cauza l-a constituit denuntul martorului Borcea Cristian, care la scurgerea unui interval de timp de 8-9 ani intelege sa formuleze un denunt cu privire la fapte de coruptie la care ar fi contribuit", arata instanta.

Motivarea acestei sentinte a durat aproximativ 470 de zile, iar cazul urmeaza sa ajunga la Inalta Curte, pentru judecarea apelului. Toti cei implicati in acest caz, inculpatii si DNA, au contestat sentinta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.