Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ecaterina Andronescu vrea să digitalizeze sistemul - Cei școliți astăzi au IT-ul în ADN

Inquam Photos/ Octav Ganea
Ecaterina Andronescu

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat, miercuri, la reuniunea primarilor din România, că cel mai important proiect pentru educație este digitalizarea sistemului de învățământ și dotarea elevilor cu tablete, deoarece ei„au IT-ul în ADN”, potrivit mediafax.

„Din punctul meu de vedere cea mai importantă instituție din orice primărie este școala. Din fericire pentru scoală, anul acesta avem un buget ceva mai generos. Ne ajută și MDRAP-ul care a prins în bugetul propriu 5.095 de școli din diferite etape de reabilitare sau de construcție, școli și grădinițe însumând circa 17 miliarde, deci o sumă absolut considerabilă. Bugetul tot al ministerului are 5,5% din PIB, ceea ce, fără îndoială, ne dă o speranță că putem să dezvoltăm din el câteva proiecte foarte interesante”, a declarat, miercuri, ministrul Educației, Ecaternia Andronescu, miercuri, la reuniunea Asociației Municipiilor din România.

Potrivit ministrului, cel mai important proiect pentru Educație este digitalizarea sistemului de învățământ.

„Încercăm să aducem în tot sistemul table inteligente, o platformă educațională cu toate resursele educaționale deschise și, sigur, trebuie să-i instruim și pe profesori să folosească aceste instumente ale tehnologiei ca predarea să devină mai atractivă. După opinia mea, cei școliți astăzi vin de acasă într-o proporție covârșitoare cu IT-ul în ADN”, a mai declarat Ecaterina Andronescu al întâlnirea cu primarii din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.