Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Echipa F1 Williams se rupe de trecut și renunță la logo-ul lui Senna pe noul monopost

Ayrton Senna

Echipa de Formula 1 Williams a decis să elimine de pe mașinile sale, începând din acest sezon, logo-urile care îl omagiază pe marele pilot brazilian Ayrton Senna (n. r.: foto), rupându-se astfel de trecut, odată cu intrarea în noua eră a competiției, informează Mediafax.

Triplul campion mondial, deplâns, dar și aclamat ca fiind unul dintre cele mai mari talente pe care le-a văzut vreodată acest sport, a decedat în timp ce concura pentru echipa din Grove, în 1994, la Imola, în doar a treia sa cursă ca pilot Williams.

Mașinile echipei au purtat diferite iterații ale logo-ului Senna, de la „S" marca Senna, până la autocolante ediție specială, în fiecare an, începând din 1995.

„Decizia a fost că vrem să mergem mai departe, în viitor", a declarat presei directorul echipei, Jost Capito, la scurt timp după ce echipa și-a prezentat noul monopost pentru sezonul 2022.

„Avem o nouă eră, avem o nouă mașină și am renovat și muzeul nostru, unde avem o zonă specială pentru a-l celebra pe Ayrton, a mai spus oficialul Williams, citat de Reuters.

Trebuie să privim acum în viitor și să nu le arătăm piloților „S"-ul tot timpul când se urcă în mașină și să le reamintim ce s-a întâmplat."

Capito a declarat că Williams, care l-a avut în echipă și pe nepotul brazilianului, pe Bruno Senna, pentru un sezon, în 2012, nu a discutat cu familia Senna despre această mutare.

Dar a spus că echipa caută să colaboreze mai strâns cu Fundația Senna, o organizație filantropică înființată de sora lui Ayrto Senna, Viviane, în 1994.

„Mai mulți oameni beneficiază de acest lucru și dacă putem ajuta oamenii în special prin intermediul fundației, cred că este un program foarte bun, dar trebuie să fie bine definit", a spus Capito.

Williams, care a dezvăluit un monopost albastru cu o grafică cu diamante și stropi de roșu, a folosit lansarea, care coincide cu cea mai radicală revizuire a regulilor Formulei 1 din ultimele decenii, pentru a sublinia o îndepărtare de trecut și a semnala începutul unei noi ere.

Echipa a fost vândută de familia Williams către Dorilton Capital, cu sediul în SUA, în a doua jumătate a anului 2020. Fondatorul echipei, Frank Williams, sub conducerea căruia echipa a câștigat nouă titluri la constructori, șapte titluri de piloți și 114 curse, a murit în noiembrie anul trecut, la vârsta de 79 de ani.

„Cred că acum este timpul ca echipa să meargă mai departe și să-l onoreze pe Senna, dedicându-i un spațiu special în muzeu", a declarat Capito.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.