Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ecologiștii denunță un BLAT între PSD și președintele Klaus Iohannis: Întârzierea adoptării Bugetului pe 2019 convine în detrimentul românilor

PER

O perspectivă nouă este adusă de ecologiști în disputa dintre Palatul Cotroceni și Coaliția PSD-ALDE. Ei susțin că situația convine și președintelui Iohannis și liderilor PSD deoarece ambele părți au propriile calcule - un Buget nu are cum să nici neconstituțional și asta ar fi știut de la bun început și președintele României dar ținta era întârzierea intrării legii în vigoare, în timp ce PSD a fost interesat în același mod prin aducerea Bugetului în Parlament abia în februarie (cu 3 luni de întârziere) pentru că de fapt nu ar fi bani pentru promisiuni și o întârziere ar fi binevenită.

Vezi și: FINAL pentru Laura Codruța Kovesi: Fosta şefă a DNA, denunţată de Mircea Negulescu, zis Portocală (surse)

Liderul PER, Dănuț Pop, face un inventar ar ”blatului” ascuns dintre PSD și președintele Iohannis și concluzionează că lucrurile se leagă dacă le privim în ordinea lor cronologică și a efectelor produse:

”Anunțul lui Iohannis din 2016 că nu îl va nominaliza pe Liviu Dragnea ca premier (fără să îl oblige ceva sau cineva), refuzul numirii lui Sevil Shaideh urmat de acceptarea rapidă și de fiecare dată a propunerilor de prim- ministru pe repede înainte, în cazul lui Grindeanu, Tudose și a Vioricăi Dancilă, tăcerea inexplicabilă în fața unor inițiative PSD- ALDE care urmăreau să transfere Guvernului și Parlamentului multe dintre atribuțiile funcției prezidențiale și cel mai important, să nu uităm de afirmația presedintelui Klaus Iohannis că "PSD primește şansa de a dovedi că ştiu ce vor şi ştiu cum se face", completată de cea a lui Liviu Dragnea "preşedintele a ales stabilitatea, în ciuda presiunilor partidelor din opoziţie şi a altora de a refuză propunerea PSD". Toate acestea sunt dovada unui blat dintre Dragnea și Iohannis, despre care am mai scris și au vorbit și alții. Unii chiar ziceau că nu ar mai exista, însă faptele evidente duc în aceeași direcție: Dragnea și Iohannis continuă înțelegerea!

Citește și: Alimentele noastre, pline de pesticide! Semnal de alarmă tras de Comisia Europeană

După unele șicanări tipic adolescentine și ținând cont că alegerile prezidențiale bat la ușă, Dragnea și Iohannis o comit din nou. Am susținut mereu că respingerea Olguței Vasilescu a fost doar o șmecherie plănuită și asta pentru că, din punct de vedere statistic, are notorietate și stă bine în sondaje. Deci, poate fi o amenințare directă pentru Liviu Dragnea. Așadar, miza o reprezintă alegerile prezidențiale. Confruntarea lui Dragnea contra Iohannis, din care știm cine va câștiga.

Ultima mișcare a celor doi vizează chiar bugetul României. Sesizarea la CCR a președintelui Klaus Iohannis privind Legea Bugetului de Stat pe anul 2019, este mai mult decât interesantă. Cum ar putea fi un buget neconstituțional? Ce treaba are CCR cu bugetul? Important era să se tragă de timp. De aceea nu a fost realizat nici la finele anului 2018, de către coaliție. După pronunțarea CCR de ieri în favoarea PSD, era normal ca Iohannis să promulge legea de îndată. Cum nu mai sunt bani, înțelegerea este evidentă: să se tragă de timp cât mai mult! Astfel, președintele Klaus Iohannis anunța ieri că va retrimite bugetul în Parlament, ceea ce înseamnă un alt câștig de aproape două săptămâni. Și uite așa au scăpat trei luni de cheltuieli.

Haideți că se leagă lucrurile, nu-i așa?”, susține președintele Partidului Ecologist Român.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.