Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ecologiştii ruși solicită guvernului de la Moscova mai multă transparenţă, după eliminarea unei înregistrări video de pe YouTube

bbc.com
youtube

Ecologiştii ruşi au solicitat sâmbătă mai multă transparenţă din partea guvernului de la Moscova cu privire la adevărata amploare a poluării mediului în Siberia, relatează dpa.

"Autorităţile ruse nu vor ca oamenii să cunoască adevărul", a declarat Vladimir Sliviak, de la organizaţia neguvernamentală rusă "Ecozaşcita", potrivit agerpres.ro.

Citește și: IMAGINI MACABRE Cadavrul copilului căutat săptămâni întregi a fost găsit în descompunere, într-un loc greu accesibil

Criticile au apărut după ce o înregistrare video - cu noi date despre poluarea aerului şi a solului în Siberia, care au fost prezentate recent de oameni de ştiinţă - a fost eliminată de pe YouTube.

Conform cercetărilor, majoritatea oraşelor ruseşti cu un nivel ridicat de poluare a mediului se află în Siberia. Deosebit de afectată este regiunea din jurul oraşului industrial Norilsk, unde compania minieră Nornickel a fost acuzată de mai multe incidente care au dus la poluarea zonei.

O concentraţie mare de benzopiren, un carcinogen cunoscut, a fost detectată în 15 oraşe siberiene. Valoarea limită a fost uneori depăşită de multe ori.

Ecologiştii atribuie responsabilitatea pentru poluarea din Siberia industriei miniere şi celei a aluminiului.

"Este păcat că atât guvernul, cât şi oamenii de ştiinţă au încercat să păstreze secrete aceste informaţii", a spus Sliviak.

Mai multe media ruse au publicat datele respective înainte ca videoclipul să fie eliminat. Potrivit agenţiei de presă Interfax, Kremlinul susţine că oamenii de ştiinţă au decis în mod independent să elimine videoclipul cu datele respective de pe YouTube.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.