Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eduard Novak, vechiul și noul ministru al Sportului: Pentru prima dată după mulți ani, s-a vorbit despre sport și despre susținerea lui

Foto Facebook
Eduard Novak

Eduard Novak, fostul Ministru al Tineretului și Sportului, a fost investit joi, odată cu întregul guvern, în noua postură de Ministru al Sportului. În comisia de avizare din Parlament, acesta a vorbit din nou despre Strategia Națională pentru Sport, principalul său obiectiv pe termen scurt, anunță Mediafax.

Eduard Novak a comentat pe pagina sa de facebook investitura de joi:

„Pentru prima dată după mulți ani, s-a vorbit astăzi, în acest cadru solemn, despre sport și despre susținerea lui. Sunt onorat să fac parte dintr-un executiv care a înțeles nu doar importanța sportului, ci și pe cea a echipei, care a găsit înțelepciunea de a trece peste diferențe și de a se regrupa în jurul obiectivelor comune. Acestea sunt determinate de interesul cetățenilor acestei țări, iar programul de guvernare este construit și el în jurul aceluiași pilon.”

Novak și-a exprimat speranța „că vom reuși să onorăm încrederea care ni s-a acordat și le doresc succes tuturor colegilor mei în realizarea proiectelor pe care și le-au asumat!”

El a detaliat, de asemenea, perspectiva sa asupra reformării sportului românesc:

„Planurile mele de reformare a sportului românesc, de abordare strategică a dezvoltării lui, de reintegrare în elita sportului mondial, sunt rezultatul experienței ca sportiv de performanță, președinte de federație și de echipă continentală de ciclism, membru al unor reputate organisme internaționale de profil. ”

Novak susține că cunoaște realitățile românești, pentru că vine chiar din mijlocul lor: „Cunosc nivelul la care se face sport în alte țări, am studiat multe modele de succes în strategiile altor state, care au reușit să revină printre cei mai buni.”

Explicând care sunt următorii pași pe care îi va face în fruntea ministerului, Novak a mai spus: Vor urma multe runde de consultări interne cu stakeholderii principali din sport și sunt sigur că rezultatul cu care vom veni în primăvară va fi un real restart. Strategia Națională pentru Sport va da direcția și reperele de performanță care ne vor conduce pas cu pas către obiectivele pe care ni le-am propus.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.