Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi măsuri în domeniul educației

educatie-389x244

Această OUG scade norma profesorilor, le oferă cadrelor didactice posibilitatea pensionării anticipate și modifică alegerea directorilor de școli.

Astfel, profesorii cu grad I și o vechime de 25 de ani vor avea o normă didactică de 16 ore pe săptămână în loc de 18 cum era până în prezent, ceea ce oferă posibilitatea majorării veniturilor acestora din ore suplimentare.

O altă modificare precizează că, în anumite condiții, profesorii se vor putea pensiona la cerere cu 3 ani înainte de limita de vârstă prevăzută de lege. De asemenea, OUG modifică procedura de alegere a directorilor de școli, în sensul că primarii vor avea voie să facă parte din Consiliul de administrație al școlii, iar directorul va încheia cu primarul un contract de management financiar-administrativ.

Ordonanţa reglementează, de asemenea, organizarea învăţământului postliceal, modalitatea de organizare şi desfăşurare a concursului de ocupare a posturilor didactice sau a catedrelor vacante din învăţământul preuniversitar de stat, precum și sprijinirea copiilor şi a tinerilor capabili de performanţe înalte.

Prin această ordonanță care aduce îmbunătățiri în sistemul de educație, am îndreptat multe dintre neregulile care au fost comise împotriva profesorilor și vom face tot posibilul să perfecționăm constant învățămânul românesc.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.