Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șefa ÎCCJ, mesaj FERM pentru politicieni: Sper să fie o lecție pentru toată lumea

adevarul.ro
cristina tarcea

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), Cristina Tarcea, şi-a exprimat marţi speranţa că, după evenimentele din ultimele zile, orice modificări ale legilor din domeniul justiţiei se vor face doar în urma unor consultări.

Klaus Iohannis, VICTORIE în Parlament: Referendumul, avizat

"Am primit o adresă (de la Ministerul Justiţiei - n.r.) prin care ni se comunică faptul că s-a constituit un grup de lucru şi că suntem invitaţi să ne desemnăm şi noi reprezentanţi, lucru pe care îl vom face în cursul zilei de astăzi. Sper ca ceea ce s-a întâmplat zilele astea să fie o lecţie pentru toată lumea şi lucrurile să intre pe făgaşul lor normal", a declarat Cristina Tarcea înainte de şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii, informează Agerpres

De asemenea, Cristina Tarcea a afirmat că nu crede că vor fi surprize în ceea priveşte constituţionalitatea ordonanţei de abrogare a OUG privind modificarea Codurilor penale. 

"Eu, ca judecător, nu pot să mă pronunţ asupra chestiunilor de drept constituţional. (...) Dacă am urmări jurisprudenţa CCR până în prezent, care a fost implementată prin decizii ale Înaltei Curţi, cred că nu ar exista pericolul unei astfel de interpretări, dar fac precizarea că şi în doctrină această problemă a aplicării art. 64 alin. 3 este abordată diferit de doctrinari şi teoreticieni. Dar, până în prezent, punctul de vedere al CCR a fost destul de clar. Repet, nu cred că am avea surprize în ceea ce priveşte constituţionalitatea ordonanţei de urgenţă 14 (OUG de abrogare a OUG 13 - n.r.)", a precizat Cristina Tarcea, referindu-se la punctul de vedere al Direcţiei legislaţie din cadrul CSM în care se arată că OUG 13/2017 îşi va produce efectele în integralitate dacă Parlamentul nu aprobă ordonanţa de urgenţă de abrogare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.