Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful de stat care a anunțat că e gata să-și dea viața pentru Vladimir Putin e LOVIT de SUA: Mai mulți oficiali ruși sunt puși sub sancțiuni americane

Ramzan Kadârov

Statele Unite ale Americii (SUA) au impus miercuri sancţiuni împotriva liderului cecen prorus Ramzan Kadârov pentru grave încălcări ale drepturilor omului, precum şi împotriva mai multor oficiali ruşi vizaţi în cadrul dosarului Serghei Magnitski, juristul rus decedat în închisoare în 2009, informează AFP.

Ramzan Kadârov şi un alt oficial cecen, Aiub Kataev, sunt acuzaţi de execuţii extrajudiciare, de tortură, dispariţii şi abuzuri împotriva drepturilor omului, scrie agerpres.ro.

Citește și: Gigi Becali se lasă de afaceri: Pe ce se va concentra și cum va câștiga milionarul foarte mulți bani

În aceeaşi decizie, Trezoreria americană a impus sancţiuni împotriva a trei cetăţeni ruşi, în cadrul afacerii Magnitski. Trezoreria "rămâne angajată în a-i urmări pe cei implicaţi în cazul Magnitski, inclusiv pe cei care au avut un rol în complotul criminal şi frauda pe care acesta le descoperise", se spune în comunicat.

Serghei Magnitski, un avocat rus devenit simbol al luptei împotriva corupţiei, a fost arestat la Moscova în 2008 după ce denunţase o vastă schemă de fraudă financiară, pusă la cale - potrivit lui - de responsabili ai poliţiei şi ai fiscului din Rusia în detrimentul statului rus şi al fondului de investiţii britanic Hermitage Capital. El a decedat în închisoare la sfârşitul anului 2009 în Rusia, după ce a fost torturat şi i-a fost refuzat tratamentul medical.

Citește și: Oana Roman dă cărțile pe față: Cât de gravă este situația financiară a mamei sale

O lege americană, votată în memoria lui Magnitski în decembrie 2012, permite deja îngheţarea bunurilor şi intereselor în SUA ale persoanelor vinovate de încălcări grave ale drepturilor omului.

Fost rebel islamist, aflat la conducerea Ceceniei începând din 2007, Kadârov a fost reconfirmat în funcţie de preşedintele rus Vladimir Putin în martie anul trecut, dar a fost avertizat că legislaţia rusă trebuie să fie implementată strict în republica caucaziană cu majoritate musulmană.

Citește și: ŞOC pe piaţa românească: Ultima companie din acest domeniu a intrat în FALIMENT – mii de oameni riscă să rămână fără loc de muncă

Descriindu-l pe Vladimir Putin drept 'idolul' său, Ramzan Kadârov a declarat într-un interviu televizat, în noiembrie, că este 'gata să moară' pentru preşedintele rus şi să-i îndeplinească orice ordin. El a negat ferm orice implicare a cecenilor în asasinarea liderului opoziţiei ruse Boris Nemţov în 2015. În luna iunie, un tribunal moscovit a condamnat cinci bărbaţi ceceni pentru uciderea lui Nemţov, unul dintre cei mai duri critici ai lui Putin.

Citește și: Ofertă imensă! El va deveni cel mai bine plătit antrenor român .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.