Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful interimar al Senatului, atac virulent la adresa Guvernului Orban: 'Prostul nu e prost destul, până nu e și fudul'

robert cazanciuc

Robert Cazanciuc, președintele interimar al Senatului, a atacat Guvernul României, spunând că "amatorii guvernamentali de astăzi sunt preocupați și de promovarea culturii tradiționale, reprezentată de proverbe, cum ar fi: “Prostul nu e prost destul, până nu e și fudul”.

"Printr-o hotărâre emisă în 1990, la cumpăna dintre primăvară și vară, Guvernul României aproba înființarea Teatrului Masca, teatru de gest, pantomimă și expresie corporală. “Clovnii”, premiera primului spectacol al teatrului nou înființat, pusă în scenă în septembrie același an, a fost un succes de public.

Spre deosebire de Guvernul de acum 30 de ani, preocupat de promovarea culturii, Guvernul de azi – cunoscut în popor și sub denumirea de “Guvernul Meu” –  este  populat de personaje ce par desprinse din premiera de atunci, preocupate de îmbogățirea bagajului cultural oferit doar de cititul etichetelor de pe sticlele de import. Să nu fiu nedrept, amatorii guvernamentali de astăzi sunt preocupați și de promovarea culturii tradiționale, reprezentată de proverbe, cum ar fi: “Prostul nu e prost destul, până nu e și fudul”.

Lăsând gluma la o parte, vă propun să descifrăm sensul imaginilor cu petrecerea din biroul premierului. Să nu căutăm interpretări complicate. Este o simplă mască a ipocriziei în spatele căreia se află chipuri adevărate!

SURSE - Război total pe procentele pierdute de PNL în sondaje

Sub masca ipocriziei Guvernului Orban se află însă astăzi, ca victime, copiii poporului român care nu știu dacă măștile pe care le vor purta în scurt timp, la primele examene din viața lor, le vor da o șansă reală în spectacolul vieții sau vor reprezenta doar recuzita  păpușilor unui show derulat cu cinism.

Sub masca ipocriziei Guvernului Orban se află astăzi, tot ca victime, bătrânii poporului român, care, disciplinați și blajini, se așază la coadă în speranța prinderii unui loc în spitalele, a căror cortină refuză să se ridice pentru suferințele lor.

Sub masca ipocriziei Guvernului Orban avem un premier care se pozează fudul cu prima mască medicală produsă de o companie de stat românească,  al cărei director nu poate prezenta presei nici măcar unul dintre produsele fabricate pe utilaje importate cu multe milioane de euro. Comisionarii știu de ce!

Astăzi, la 30 de ani de la înființarea Teatrului Masca, o prestigioasă instituție de cultură care promovează limbajul nonverbal, „Guvernul” Orban, îmbătat de aburii … puterii, nu se mai coboară la a cuvânta cu poporul său și, printr-o poză cât  o mie de cuvinte, le spune milioanelor de români care vor o țară ca afară, unde regulile sunt făcute să fie respectate, nu sfidate, că singura lor opțiune pentru a-și face un rost în viață o reprezintă pribegia!

Comparația poate părea cam îndepărtată, însă ajută reflecția asupra ipocriziei și a ridicolului care au ajuns să fie trăsături definitorii ale Guvernului Orban. A sosit momentul ca „Guvernul Lor” – că al nostru NU este – să-și asume insolența printr-un gest de onoare!", a transmis Robert Cazanciuc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.