Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful MI6 face dezvăluiri: Capacitatea Rusiei de a spiona în Europa a fost redusă la jumătate

MI6

Șeful serviciului de informații externe al Marii Britanii consideră că Rusia și-a pierdut "la jumătate" capacitatea de a spiona în Europa, în urma expulzării a peste 400 de ofițeri de informații ruși din orașe din Europa și a arestării mai multor spioni sub acoperire care se dădeau drept civili, anunță mediafax.

CNN scrie că, de la invadarea Ucrainei de către Rusia, în februarie, țările europene au expulzat peste 400 de ofițeri de informații ruși care operau sub acoperire diplomatică în tot blocul comunitar, a declarat Richard Moore, șeful MI6, serviciul de informații externe al Marii Britanii, pentru Jim Sciutto de la CNN, la Forumul de securitate Aspen.

"Și considerăm că, în Marea Britanie, acest lucru a redus probabil la jumătate capacitatea lor de a-și face treaba de a spiona pentru Rusia în Europa", a spus Moore.

Un număr de spioni ruși care operează sub acoperire și se dau drept civili obișnuiți, au fost, de asemenea, demascați și arestați în ultimele luni, a adăugat el.

Întrebat dacă războiul din Ucraina a făcut din Rusia un "mediu bogat în ținte" pentru Marea Britanie și aliații săi pentru a recruta potențiali agenți, Moore a spus doar că "sperăm" că rușii din serviciile de informații și diplomatice vor "reflecta la ceea ce văd în Ucraina" și vor decide să "riposteze împotriva sistemului", așa cum au făcut mulți în timpul Primăverii de la Praga din 1968.

"Ușa noastră este întotdeauna deschisă", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.