Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Organizației pentru Energie Atomică din Iran, Ali Akbar Salehi, a anunțat creșterea de aproape zece ori a producției de uraniu îmbogățit

uraniu

Șeful Organizației pentru Energie Atomică din Iran, Ali Akbar Salehi, a anunțat luni creșterea de aproape zece ori a producției de uraniu îmbogățit, într-un proces de retragere din angajamentele asumate prin intermediul Acordului nuclear din 2015, relatează site-ul postului France 24, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: Oana Gheorghiu, Aociația Dăruieşte viaţă: Statul nu ne ajută pe noi, noi îl ajutăm pe stat .

Cantitatea de uraniu îmbogățit produs zilnic a ajuns la 5 kilograme, comparativ cu cea de 450 de grame, realizată în urmă cu două luni, ca urmare a abandonării angajamentelor presupuse de acordul nuclear din 2015, conform informațiilor transmise de Ali Akbar Salehi.

Teheranul a decis în mai suspendarea mai multor angajamente prevăzute de acord, la un an după ce președintele american Donald Trump a decis retragerea din cadrul acordului și reimpunerea de sancțiuni republicii islamice.

Iranul a construit în septembrie centrifuge avansate pentru creșterea producției de uraniu. Salehi a informat că oficialii iraniei „au construit cu succes un prototip IR-9, care este cea mai nouă mașinărie a noastră și a construit, totodată, un model de echipament nou denumit IR-s ... toate acestea în două luni”.

„Trebuie să le mulțumim adversarilor noștri pentru aducerea acestei oportunități de a arăta potențialul republicii islamice Iran, în special în industria nucleară”, a adăuga oficialul de la Teheran.

Citește și:  Alina Gorghiu a FĂCUT SHOW în Parlament: Pesediștilor să le fie rușine

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene. Tensiunile s-au amplificat după ce Iranul a doborât o dronă militară americană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.