Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Parlamentului European se roagă de UE să ajute țările afectate de coronavirus: 'Găsiţi noi modalităţi comune de finanţare a redresării'

New Europe
David Sassoli

Preşedintele Parlamentului European David Sassoli a transmis, printr-un comunicat de presă guvernelor statelor Uniunii Europene, să-şi asume o mare responsabilitate, să lanseze un plan de reconstrucţie pentru a înfrunta efectele crizei potrivit news.ro.

"În acest moment trebuie să facem mult mai mult. Cetăţenii noştri, întreprinderile, familiile, tinerii sunt îngrijoraţi faţă de viitorul incert, deoarece în toate ţările noastre această criză şi starea de urgenţă în domeniul sănătăţii vor distruge milioane de locuri de muncă. În ultimele săptămâni, acolo unde Europa a acţionat, răspunsurile sale au fost la înălţimea provocărilor. Gândiţi-vă la relaxarea normelor privind ajutoarele de stat, care a permis ţărilor să intervină puternic pentru a-şi sprijini cetăţenii şi întreprinderile. Cu toate acestea, acolo unde Europa nu a intervenit, răspunsul a fost slab sau nu a existat niciun răspuns. În acest sens, guvernele naţionale trebuie să îşi asume o mare responsabilitate. Deoarece acum avem nevoie de instrumentele necesare pentru a depăşi această situaţie de urgenţă şi pentru a lansa un plan de reconstrucţie. Trebuie să fim pregătiţi pentru a înfrunta efectele acestei crize şi nu trebuie să ne lăsăm copleşiţi", a spus Sassoli.

Citește și: Noi decese ale unor persoane confirmate cu coronavirus, anunțate azi! Una dintre persoane nu suferea de altă afecțiune

Potrivit preşedintelui Parlamentului European, Organizaţia Internaţională a Muncii a declarat ieri că 2,5 miliarde de persoane din întreaga lume vor suferi din cauza crizei.

"Câte milioane de persoane vor fi afectate în Europa? Avem datoria de a le proteja, la nord, sud, est şi vest. Până în prezent, am pus în aplicare măsuri semnificative: sprijinirea sistemelor naţionale de limitare a şomajului (SURE); îmbunătăţirea condiţiilor de utilizare a Mecanismului european de stabilitate, pentru ţările care doresc să îl utilizeze; refinanţări din partea Băncii Europene de Investiţii, menite în principal să protejeze întreprinderile mici şi mijlocii; şi sprijinul din partea Băncii Centrale Europene pentru lichidităţi bancare şi în vederea achiziţionării de obligaţiuni publice şi private", a subliniat el.

Citește și: Anunț important al Monicăi Anisie! Când ar putea avea loc Bacalaureatul și evaluarea națională

El a recomandat: "Trebuie să creăm un fond pentru redresarea economică, pentru a împărţi costurile de relansare a economiilor noastre. Bugetul UE este prea limitat şi nu va fi suficient. Trebuie să găsim modalităţi noi, extraordinare şi comune de finanţare. Nu este doar o chestiune de solidaritate, este în interesul tuturor, având în vedere modul în care economiile europene sunt profund interconectate. Prăbuşirea unei ţări ar avea în mod inevitabil consecinţe dramatice pentru toate celelalte. În acest context, răspunsul Eurogrupului trebuie să se ridice la înălţimea provocării. Guvernele şi cetăţenii trebuie să creadă în puterea Europei, care ne-a oferit 70 de ani de colaborare şi pace. Astăzi, mai mult decât oricând trebuie să investim în viitorul nostru comun".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.