Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful separatiștilor din Luhansk anunță că ar putea contribui la invadarea altor regiuni din Ucraina: 'Dacă apelează la noi pentru ajutor...'

Leonid Pasechnik

Sarcina imediată a LPR (Republica Populară Luhansk) este eliberarea completă a teritoriului său, iar apoi, dacă Harkov și Odesa cer ajutor, atunci „o vom lua în considerare”, a declarat joi șeful LPR, Leonid Pasechnik.

„Sarcina mea în calitate de șef al LPR este să ofer unităților Miliției Populare ajutorul forței militare a Federației Ruse și să ajung la granițele republicii noastre, care sunt determinate de teritoriile în care a avut loc referendumul din 12 mai 2014. Atunci totul este în mâinile ucrainenilor înșiși. Lăsați-i să ia propria decizie. Dacă iau o decizie și apelează la noi pentru ajutor, vom lua în considerare aceste propuneri și, în caz de o decizie pozitivă, probabil că vom oferi asistență”, a răspuns Pasechnik la o întrebare de la RIA Novosti, la un briefing, dacă forțele LPR se vor opri la granițele regiunii Lugansk.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat anterior că a decis o operațiune militară specială împotriva Ucrainei și o acțiune imediată, republicile populare din Donbass au apelat la Rusia cerând ajutor. Putin a cerut armatei ucrainene să nu urmeze ordinele „ilegale” ale autorităților ucrainene, să depună armele și să plece acasă.

Ministerul Apărării din Federația Ruse a raportat că Forțele Armate Ruse nu efectuează niciun atac cu rachete, aer sau artilerie asupra orașelor Ucrainei. Potrivit agenției, infrastructura militară, instalațiile de apărare aeriană, aerodromurile militare, aviația Forțelor Armate ale Ucrainei sunt vizate de arme de înaltă precizie. Ministerul a precizat că nimic nu amenință populația civilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.