Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Wagner îl avertizează pe ministrul rus al Apărării că urmează o ofensivă a Ucrainei: 'Vă cer să luați toate măsurile necesare'

captura ONN
Evgheni Prigojin

Șeful mercenarilor ruși, Evgheni Prigojin, i-a spus ministrului Apărării, Serghei Șoigu, într-o scrisoare publicată luni, că armata ucraineană plănuiește o ofensivă iminentă menită să secționeze forțele Wagner de corpul principal al trupelor rusești din estul Ucrainei, notează agenția Reuters.

În scrisoarea publicată de serviciul său de presă, Prigojin a declarat că "atacul pe scară largă" era planificat pentru sfârșitul lunii martie sau începutul lunii aprilie.

"Vă cer să luați toate măsurile necesare pentru a împiedica izolarea companiei militare private Wagner de principalele forțe ale armatei ruse, ceea ce va duce la consecințe negative pentru operațiunea militară specială", a spus el, folosind termenul pe care Moscova îl folosește pentru războiul său din Ucraina.

Posibilul scop al mișcării lui Prigojin

A fost pentru prima dată când Prigojin a publicat o astfel de corespondență cu ministrul apărării, pe care l-a criticat frecvent în legătură cu desfășurarea războiului.

Mișcarea neobișnuită părea să aibă două posibile scopuri: să deruteze comandanții ucraineni și să încerce să dea vina pe Șoigu, nu pe Prigojin, dacă presupusa manevră ucraineană se dovedea a fi un succes.

Prigojin a declarat că a furnizat detalii despre planul ucrainean și despre propria sa propunere de a-l contracara într-o anexă la scrisoare, pe care nu a făcut-o publică. El nu a spus cum a aflat de intențiile Ucrainei.

El a spus că forțele wagneriene controlează în prezent 70% din orașul ucrainean Bakhmut, pe care încearcă să îl captureze din vara anului trecut, în cea mai lungă și sângeroasă bătălie din război.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.