Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Egiptul ia măsuri drastice după ce două femei au fost ucise de un rechin: inclusiv o româncă a murit

Twitter
rechin

Autoritățile egiptene au transmis că iau măsuri pentru a proteja turiștii de pe coasta Mării Roșii a Egiptului, în urma atacurilor de rechini care au ucis o turistă româncă și o femeie din Austria lângă Sahl Hasheesh, un golf faimos la sud de orașul stațiune Hurghada. Atacurile au determinat autoritățile să închidă o porțiune de coastă a Mării Roșii, interzicând activitățile acvatice, cum ar fi scufundări, snorkelling sau windsurfing informează publicația Middle East Eye.

Oficialii au luat, de asemenea, o serie de măsuri pentru a proteja turiștii din oraș, inclusiv distribuirea de îndrumări scrise despre lucrurile pe care înotătorii și scafandrii nu ar trebui să le facă în timp ce se află în mare, pentru a evita provocarea atacurilor rechinilor. Autoritățile, de exemplu, îi sfătuiesc pe turiști să se abțină de la aruncarea cu mâncare sau să poarte parfumuri în timp ce înoată, a declarat un oficial al orașului pentru Middle East Eye, sub protecția anonimatului, deoarece nu era autorizat să vorbească cu presa.

Vezi și: Un turist a filmat momentul în care Roxana Donisan este atacată de rechin. Dezvăluiri cutremurătoare: 'Ea a ajuns până la geamandură'

Măsurile au inclus și închiderea timp de trei zile a plajei unde au avut loc atacurile menționate anterior. Ministerul Mediului a format, între timp, o comisie care să investigheze incidentele. Comitetul, a spus ministerul, va face un studiu științific al circumstanțelor celor două atacuri. Acesta a adăugat într-un comunicat că membrii comitetului vor încerca, de asemenea, să găsească motivele precise ale comportamentului rechinului care a comis atacurile.

Context

O austriacă în vârstă de 68 de ani a fost ucisă într-un atac de rechin la 1 iulie.

Trei zile mai târziu, o româncă de 40 de ani a fost ucisă într-un alt atac, la doar 600 de metri de locul primului atac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.