Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine sunt judecătorii care l-au condamnat la 10 ani de închisoare pe Voiculescu

voiculescu bun

Ambii sunt judecători tineri proaspăt promovaţi de la Tribunalul Bucureşti la Curtea de Apel. Camelia Bogdan, cea care a condus şedinţa de judecată, este cunoscută în sistemul judiciar ca unul dintre cei mai bun specialişti în analiza infracţiunii de spălare de bani şi o adeptă a proceselor judecate alert şi riguros. Dosarul lui Dan Voiculescu a fost judecat de către judecătoarea Camelia Bogdan şi de către judecătorul Mihai Alexandru Mihalcea. Camelia Bogdan este unul dintre judecătorii tineri din sistem.  A promovat recent la secţia a II-a penală a Curţii de Apel Bucureşti. Camelia Bogdan a fost cea care a judecat până la un moment dat în dosarul în care Sorin Ovidiu Vântu a fost condamnat pentru favorizarea lui Nicolae Popa. Ea a fost eliminată din complet pentru că judecătoarea Elena Burlan, de la Tribunalul Bucureşti, a considerat că judecă mult prea repede dosarul.

Judecătoarea Camelia Bogdan este cea care a dispus condamnarea omul de afaceri Ştefan Riza la 12 ani de închisoare. La Curtea de Apel, acesta a primit o reducere a pedepsei la 3 ani. Reducerea a fost acordată de către nimeni altul decât judecătorul Stan Mustaţă, cel care a fost arestat pentru corupţie şi care a fost desemnat iniţial să judece dosarul lui Dan Voiculescu.

Camelia Bogdan are şi o bogată expertiză în infracţiunile economice, în special în cele legate de spălarea banilor.

Judecătorul Mihai Alexandru Mihalcea a promovat şi el, de curând, la Curtea de Apel Bucureşti. Anul acesta, el a promovat de la Judecătoria sector 4, la Tribunalul Bucureşti. A fost judecător la judecătoria Buzău până în 2010. Potrivit portalului magistrati.ro, el a refuzat să-l elibereze condiţionat pe Sorin Ovidiu Vântu pe motiv că acesta "nu a făcut eforturi deosebite pe calea reeducării sale" şi "nici nu a încercat să se remarce într-un mod deosebit". Instanţa a avut suspiciuni cu privire la modul în care Vântu a putut să dea peste 3.000 de telefoane din închisoare.

Cine l-a anchetat şi cine l-a condamnat pe liderul PC

Procurorul care a investigat dosarul ICA este Emilian Eva, acum procuror  la laşi. Pe lângă dosarul ICA, acesta a mai instrumentat şi dosarul Loteria II în care a fost trimis în judecată George COPOS. Dosarul ICA a primit viza de legalitate de la procurorul Doru Ţuluş, cel care a condus până anul trecut secţia a II-a DNA. De numele său se leagă unele dintre cele mai grele dosare ale DNA.

Procurorul Tuluş a instrumentat celebrul dosar al transferurilor, în care opt grei ai fotbalului au fost condamnaţi de Curtea de Apel Bucureşti. Cristi Borcea, George Copos, MM Stoica, Jean Pădureanu, Giovanni Becali, Victor Becali, Gică Popescu şi Gheorghe Neţoiu au fost condamnaţi, în total, la 40 de ani de închisoare şi plata unor daune de peste 10 milioane de dolari. Acest dosar a fost instrument în perioada în care DNA a fost condus de Daniel Morar, actual judecător CCR.

La Tribunalul Bucureşti, Dan Voiculescu a fost judecat de judecătoarea Graţiela Constantin. Judecătoarea a dispus condamnarea lui Voiculescu la cinci ani de închisoare cu executare. Graţiela Constantin este şi cea care a dispus arestarea primarului Emilian Frâncu, edilul din Râmnicu Vâlcea.

Acuzarea a fost reprezentată în sala de judecată de procuroarea Elena Matieşescu de la DNA. Este şefa Direcţiei Judiciare a DNA. Această direcţie cuprinde procurorii care reprezintă instituţia în sălile de judecată. Un episod notabil din cariera procuroarei Matieşescu a fost recursul dosarului Trofeul Calităţii-Năstase. La finalul procesului, şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii, Adrian Grăjdan, a înaintat o adresă la Curtea Supremă prin care cerea eliminarea instituţiei ca parte civilă din dosar, acest act fiind unul în favoarea lui Adrian Năstase. În sala de judecată, Elena Matieşescu a demonstrat că Grăjdan a fost în contact cu Năstase la momentul redactării acelei adrese. De altfel, Grăjdan a fost trimis în judecată pentru favorizarea lui Năstase, scrie gândul.info.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.