Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

El Salvador cumpără Bitcoin de pe telefonul președintelui țării, Nayib Bukele. Cât a 'pierdut' națiunea din America Centrală din investiție

newsweek.com
Nayib Bukele presedinte el salvador

Pariul Bitcoin a președintelui Nayib Bukele devine costisitor pentru El Salvador.

El Salvador prin președintele Bukele's a cumpărat 2.301 de bitcoini de când le-a făcut mijloc legal de plată în septembrie. Aceasta include o achiziție de 500 de monede ieri, deoarece prețul lor a scăzut sub 31.000 de dolari, prelungind vânzările de șase luni. Acele jetoane valorează astăzi 74 de milioane de dolari. Este cu 28% mai puțin decât cei 103 milioane de dolari plătiți de Bukele pentru ele, conform calculelor Bloomberg.

Bukele s-a dovedit a fi un adevărat credincios în cripto, câștigând atenția și admiratorii din întreaga lume în acest proces și spune că schimbă stocul de monede al națiunii pe telefonul său. Președintele a spus că va continua cu planurile de a emite o obligațiune blockchain de 1 miliard de dolari pentru a finanța construcția Bitcoin City, o jurisdicție pe care spera să o creeze pe coasta țării, fără impozite pe venit și câștiguri de capital.

Biroul lui Bukele nu a returnat un mesaj care să solicite comentarii. Guvernul nu publică date despre deținerile sale de Bitcoin, iar activitățile unui fond de 150 de milioane de dolari pentru a susține conversiile Bitcoin la banca de stat Bandesal au fost considerate confidențiale. Banca centrală a declarat secret de stat informațiile despre remitențele trimise prin portofelul Bitcoin al guvernului, Chivo.

Citește și Warren Buffett, critic la adresa Bitcoin: Dacă mi-ai spune că deții tot Bitcoin-ul din lume și mi l-ai oferi mie pentru 25 de dolari, te-aș refuza

Obligațiunile în dolari ale națiunii din America Centrală au scăzut cu 24% în acest an, printre cele mai proaste performanțe în indicele de obligațiuni de pe piețele emergente al JPMorgan, în condițiile în care crește îngrijorarea că guvernul nu va reuși să ramburseze 800 de milioane de dolari din bancnotele care vor fi scadente în ianuarie.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.