Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Electrolux se aşteaptă în 2024 la o stabilizare a încrederii consumatorilor pe principalele pieţe

captura youtube
electrocasnice

Electrolux se aşteaptă în 2024 la o stabilizare a încrederii consumatorilor pe principalele pieţe

Electrolux, cel mai mare producător european de electrocasnice, a anunţat vineri că se aşteaptă ca încrederea consumatorilor să se menţină la un nivel redus la începutul acestui an, urmând să se stabilizeze pe parcursul anului pe principalele pieţe, după ce a raportat pierderi trimestriale în linie cu estimările preliminare, transmite Reuters.

Electrolux, companie care vinde maşini de spălat, frigidere şi aragazuri sub mărcile Electrolux, AEG, Zanussi şi Frigidaire, a publicat datele preliminare pe 12 ianuarie, care arătau că pierderile din trimestrul patru s-au adâncit la aproximativ 3,2 miliarde de coroane suedeze, de la aproximativ două miliarde de coroane suedeze în urmă cu un an, din cauza cererii slabe în America de Nord, a sporirii concurenţei la nivelul preţurilor şi a costurilor mai ridicate.

Vineri, compania suedeză a precizat că se aşteaptă ca cererea pentru electrocasnice în 2024 să fie relativ neutră în toate regiunile, comparativ cu 2023.

"Uitându-ne la începutul acestui an, anticipăm că va continua încrederea redusă a consumatorilor, aceştia optând pentru produse mai ieftine în contextul inflaţiei ridicate şi amânând cheltuielile discreţionare", a afirmat directorul general, Jonas Samuelsson.

Acesta a adăugat: "Totuşi, în condiţiile reducerii presiunilor inflaţioniste şi a dobânzilor, ne aşteptăm ca cererea pe principalele pieţe să se stabilizeze în cursul anului".

Electrolux nu a propus pentru 2023 dividende, pentru al doilea an consecutiv, aşa cum era estimat. Pierderile operaţionale în trimestrul patru au ajuns la 3,22 miliarde de coroane suedeze (310,33 milioane de dolari), de la 1,96 miliarde de coroane suedeze în urmă cu un an.

Excluzând elementele care nu sunt recurente, pierderile operaţionale s-au situat la 724 milioane de coroane suedeze, faţă de 612 milioane de coroane suedeze în urmă cu un an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.