Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elena Udrea cere să fie eliberată: 'Nu doar că ar scăpa de nişte cheltuieli inutile, uriaşe, dar ar putea şi să aducă bani la buget!'

inquamFOTO
Elena Udrea

Fostul ministru Elena Udrea - aflată în detenţie după ce a fost condamnată la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul Gala Bute - oferă o soluţie pentru reducerea cheltuielilor - temă intens discutată în acest zile - propunând, într-o postare pe Facebook, ca deţinutii care nu au săvârşit fapte cu violenţă şi nu sunt un pericol pentru societate, categorie în care ar intra şi ea, să-şi execute pedepsele la locul de muncă, relatează News.ro. Udrea prezintă şi calcule privind economiile realizate astfel.

”Guvernul are o "gaură" de 20 de miliarde de Ron în buget, motiv pentru care a trecut la tăierea cheltuielilor. ​O soluţie ( despre care am mai vorbit) prin care nu doar ca ar scăpa de nişte cheltuieli inutile, uriaşe, dar ar putea şi sa aducă bani la buget este reducerea numărului de deţinuţi. ​Aşa cum am mai spus, statul cheltuie cu întreţinerea unui deţinut 7500 de Ron pe luna, cât 4 pensii. În condiţiile în care sunt aproape 24000 de deţinuţi în penitenciare, plus încă vreo 10000 de arestaţi preventiv, care stau degeaba, nu muncesc, deci nici nu au cum sa se reabiliteze astfel, trageţi şi dumneavoastră concluziile!

​Dacă dintre aceştia, cei care nu au săvârşit fapte cu violentă şi nu sunt un pericol pentru societate ar fi trimişi să-şi execute pedepsele la locul de muncă, nu doar că s-ar economisi banii plătiţi pentru întreţinerea lor, dar s-ar şi încasa sume importante la buget; plus avantajul reabilitării lor şi al reintegrării în societate prin munca. Totodată, acestora li s-ar da şi posibilitatea de a fi alături de familii şi de a se putea îngriji de acestea, aşa cum se întâmplă în toată EuropaŢ, scrie Udrea.

​Ea afirmă că un calcul exemplificativ arata că, ”dacă din cei 24000 de deţinuţi, un minim de 9000 ar executa pedepsele în libertate la locul de munca şi fiecare ar cotiza 1000 de Ron pe luna la bugetul de stat, la care s-ar adăuga taxele şi impozitele aferente, ar însemna că, în loc să cheltuie 68000000 de Ron pe lună, statul ar încasa aproximativ 24000000 de Ron pe acelaṣi interval de timp”.

Fostul ministru subliniază că, în plus, astfel s-ar găsi şi forţa de muncă atât de necesară pentru sprijinirea economiei şi, implicit, a bugetului ţării.

Context

Toate ministrele şi-au prezentat planurile de reducere a cheltuielilor pentru a atenua deficitul generat de încasările mai slabe faţă de cele prognozate în primul trimestru al acestui an, a confirmat azi purtătorul de cuvânt al Guvernului. Este vorba de un minus de 4,7 miliarde de lei, a explicat ministrul Finanţelor, care însă adăuga că ar fi nevoie de o diminuare a cheltuielilor cu 20 de miliarde de lei. După cum a precizat Adrian Câciu, contribuţia ministerelor va fi diferită la aceste reduceri de cheltuieli. Conform declaraţiilor şi informaţiilor apărute până acum, cele mai multe ministere şi-au propus economii la capitole precum bunuri şi servici, dar şi la deplasări, relatează Rador. Câteva ministere au identificat puţine categorii unde s-ar putea tăia din cheltuieli - ca de exemplu Investiţiile şi Proiectele Europene sau Cultura. Au fost însă miniştri care au afirmat că fondurile alocate sunt deja insuficiente, astfel că nu se pot face economii, ci chiar vor solicita suplimentări de buget. Astfel de afirmaţii au făcut miniştrii Transporturilor şi Educaţiei. Toate măsurile propuse de ministere vor fi analizate în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare, pentru stabilirea unei decizii finale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.