Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elevii din Craiova sunt duși de părinți la after school, după ce școlile au fost închise: 'Ne este imposibil să ne ocupăm de activităţile copilului'

Inquam Photos / Octav Ganea
scoala elev plange

La Craiova, şcolile şi grădiniţele se închid de miercuri până în 3 noiembrie. În acest interval, 50.854 de elevi vor învăţa online. After school-urile şi-au adaptat programul pentru a prelua elevii care n-au cu cine să rămână acasă. În Craiova, cel puţin pentru următoarele două săptămâni, şcoala se mută în online, după ce rata de infectare a trecut de 3 cazuri la mia de locuitori, informează Mediafax.

Ionica Dumitraşcu este mama unui copil de clasa întâi, care mergea la after school după ce termina cursurile la şcoală. Acum, va merge la after school de la ora 8 dimineaţa.

„Pentru mine este foarte important. Eu şi soţul meu lucrăm de dimineaţă. Amândoi avem un program foarte încărcat şi ne este imposibil să ne ocupăm de activităţile copilului, de teme. Un after school este foarte important pentru noi”, spune ea.

Anca Dumitrescu, proprietarul after school-ului, spune că în această perioadă cererile din partea părinţilor au crescut, însă grupele nu pot fi modificate. În schimb, pentru cei 80 de copii înscrişi deja aici, programul a fost modificat, iar aceștia pot veni de la 8 la 17.

Cadrele didactice îi ajută să participe la cursurile online.

„Astăzi, de exemplu, au venit cu toţii de dimineaţă. Este puţin difierit, dar le şi uşurăm puţin programul. Adică ne şi jucăm în acest timp pentru că nu pot să stea numai în clase, dar se şi lucrează foarte mult pe ceea ce au de făcut pentru şcoală”, explică Anca Dumitrescu.

Citește și: România se apropie de scenariul catastrofal al Italiei! Pacienții la ATI sunt deja selectați: 'În curând şi capacitatea UPU va fi depăşită'

11 cadre didactice se ocupă de copii. Acestea îi ajută să-şi facă temele, dar şi să înveţe engleză şi germană sau le ţin cursuri de dezvoltare personală. Pentru fiecare copil, părinții plătesc lunar 1100 lei.

After school-ul are opt grupe de şcoală. Clasele sunt organizate pe două nivele, pe o suprafaţă de 400 metri pătraţi. Copiii sunt triaţi la sosire, în clase trebuie să poarte măşti şi să păstreze distanţa de 1,5 metri între ei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.