Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezastru total pentru Elon Musk: Tesla a fost eliminată din indicele S&P 500 ESG din cauza reclamațiilor de discriminare rasială

theverge.com
elon musk

S&P Dow Jones Indices a eliminat producătorul de automobile electrice Tesla din indicele S&P 500 ESG, din cauza reclamațiilor de discriminare rasială și a accidentelor legate de vehiculele sale cu pilot automat. Reacția furibundă a lui Elon Musk nu a întârziat să apară, scrie Reuters.

Schimbul de replici subliniază dezbaterea tot mai amplă privind indicatorii utilizați pentru a evalua performanța corporativă în ceea ce privește aspectele de mediu, sociale și de guvernanță (ESG), scrie mediafax.ro.

Alți factori care au contribuit la modificările care au intrat în vigoare la 2 mai au inclus lipsa publicării de către Tesla a unor detalii legate de strategia sa cu emisii reduse de dioxid de carbon sau de codurile de conduită în afaceri, a declarat într-un interviu Margaret Dorn, director al indicilor ESG pentru America de Nord la S&P Dow Jones Indices.

Chiar dacă Tesla contribuie la reducerea emisiilor cu mașinile sale electrice, a spus Dorn, celelalte probleme și lipsa de informații în raport cu colegii din industrie ar trebui să ridice îngrijorări pentru investitorii care doresc să judece compania în funcție de criteriile de mediu, sociale și de guvernanță (ESG).

„Nu poți lua doar declarația de misiune a unei companii la valoarea nominală, trebuie să te uiți la practicile sale în toate aceste dimensiuni cheie”, a spus ea.

Reprezentanții Tesla nu au răspuns imediat la întrebări. Însă, după modificarea indicelui, directorul general al Tesla, Elon Musk, a scris miercuri pe Twitter că „Exxon este clasată în top zece cele mai bune companii din lume pentru mediu, social și guvernanță (ESG) de către S&P 500, în timp ce Tesla nu a intrat pe listă! ESG este o înșelătorie. A fost transformată în armă de către falși războinici ai justiției sociale”.

Întrebat despre tweet, un reprezentant al furnizorului de indici a declarat că Musk s-ar fi putut referi la o listă de pe blogul companiei cu cei mai mari zece constituenți după capitalizarea de piață a indicelui S&P 500 ESG după eliminarea Tesla și a altora. Lista „nu este ”, a spus acesta.

Exxon reprezintă acum 1,443% din ponderea indicelui. Apple Inc era cea mai mare pondere, cu 9,657%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.