Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EMA a autorizat o nouă tehnică de injectare a vaccinului contra variolei maimuţei

Agerpres - Reuters
variola maimutei monkeypox virus

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a autorizat vineri o nouă tehnică de injectare a vaccinului contra variolei maimuţei, care va permite imunizarea mai multor persoane şi prevenirea unei eventuale penurii, informează AFP.

Ţările europene pot de acum să administreze vaccinul Imvanex imediat sub stratul superior al pielii (intradermic) şi nu mai în profunzime (subcutanat), aşa cum se procedează în prezent, şi să utilizeze totodată doar o cincime din doză, a precizat EMA într-un comunicat.

Această tehnică ce utilizează o doză mai redusă de vaccin produce aceeaşi imunitate, cu un nivel echivalent de anticorpi ca şi cealaltă metodă, însă riscul de iritare a pielii este mai ridicat, a avertizat organismul de supraveghere cu sediul la Amsterdam, potrivit Agerpres.

''Autorităţile naţionale pot decide, cu titlul de măsură temporară, să utilizeze Imvanex în injecţie intradermică într-o doză mai redusă pentru a proteja persoanele din grupe de risc pe perioada actualei epidemii de variola maimuţei, în contextul în care aprovizionarea cu vaccin este limitată'', a declarat EMA.

Comisara europeană Stella Kyriakides a subliniat că această autorizaţie a fost o decizie ''extrem de importantă întrucât permite vaccinarea unui număr de cinci ori mai mare de persone cu stocurile de vaccinuri de care dispunem'' în prezent.

''Acest lucru garantează cel mai bun acces la vaccinare pentru persoanele cu risc şi pentru profesioniştii din sănătate'', a adăugat ea într-un comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.