Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emirul Qatarului le cere compatrioţilor să înceteze cheltuielile extravagante

orient siria irak iran qatar egipt israel turcia

Emirul Qatarului, Tamim ben Hamad Al-Thani, a lansat marţi un apel compatrioţilor săi să ţină cont de noile realităţi economice, marcate de scăderea veniturilor din petrol, şi să pună capăt 'cheltuielilor extravagante şi risipei', transmite AFP. Emir a cerut ca toate cheltuielile publice să respecte criteriul eficienţei, el insistând pe finalizarea marilor lucrări, printre care infrastructurile necesare pentru Cupa mondială la fotbal din 2022.

Noua abordare trebuie să includă 'cultura planificării, a muncii', mai ales în rândul tinerilor, a declarat emirul, în deschiderea noii sesiuni a Adunării consultative (legislativul), ai cărei membri sunt numiţi, nu aleşi. 'Există provocări cărora trebuie să le răspundem, printre care cea a (culturii) consumului la tineri. Fără aceasta, nu putem progresa, pentru bogăţia, prin ea însăşi, nu este suficientă', a subliniat emirul, precizând că planurile de dezvoltare au ca imperativ 'diversificarea surselor de venituri, pentru a nu mai depinde exclusiv de petrol şi gaz'.

Exploatarea acestor resurse a făcut din Qatar una din ţările cele mai bogate din lume, dar căderea preţurilor la ţiţei a afectat în mod serios micul emirat din Golf. Pentru prima dată în ultimii 15 ani, Qatarul a prevăzut pentru 2016 un deficit bugetar, cifrat la 12 miliarde de dolari. Deficitul se va menţine în 2017 şi 2018, pentru echilibrarea balanţei fiind avute în vedere măsuri de austeritate şi introducerea taxei pe valoarea adăugată (TVA). Cu toate acestea, emir a afirmat că ţara sa continuă să aibă o economie solidă, cu o creştere de 3,6% în 2015, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.