Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emma Răducanu va participa la turneul WTA de la Auckland

Inquam Photos / Simion Tataru
Inquam Emma Răducanu

Emma Răducanu va participa la turneul WTA de la Auckland

Jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu a acceptat un wild card pentru a evolua la turneul WTA de la Auckland de Anul Nou, după ce ratat o invitaţie în lotul iniţial oferit de organizatorii turneului Australian Open, informează Reuters, conform Agerpres.

Fosta câştigătoare a US Open, al cărei tată este român, a avut o absenţă îndelungată din circuit în urma unei operaţii la ambele încheieturi ale mâinilor şi la o gleznă, în cursul acestui an, dar speră să fie aptă pentru începutul sezonului 2024.

Jucătoarea în vârstă de 21 de ani urmează să se întoarcă la Auckland cu un clasament protejat (locul 103), la un an după ce a părăsit în lacrimi turneul de la antipozi, din cauza unei accidentări la gleznă într-un meci din turul secund, mutat în interior din cauza vremii umede.

Răducanu a acuzat faptul că terenul a fost "foarte alunecos", după ce s-a retras din partida împotriva slovacei Viktoria Kuzmova, deşi organizatorii au fost convinşi că suprafaţa era bună de joc.

"În ciuda faptului că a trebuit să se retragă anul acesta, a fost foarte fericită să revină", a declarat joi directorul turneului de la Auckland, Nicolas Lamperin.

Alături de Emma Răducanu, la turneul de la Auckland vor mai fi prezente tânăra jucătoare americană Coco Gauff, campioana en titre de la US Open, şi daneza Caroline Wozniacki, fostul lider al clasamentului WTA, care a primit un wild card în timp ce îşi continuă revenirea în circuit după o pauză de trei ani.

Americanca Amanda Anisimova a primit, de asemenea, o invitaţie şi urmează să revină în acţiune după ce s-a retras din circuit în luna mai, invocând probleme legate de epuizare şi sănătate mintală.

Spre deosebire de Caroline Wozniacki, care a câştigat singurul sau titlu de Grand Slam la Melbourne Park în 2018, Emma Răducanu a ratat un wild card în lotul iniţial anunţat miercuri pentru primul turneu de Mare Şlem al anului.

Organizatorii vor acorda alte patru invitaţii pentru tabloul principal de simplu feminin înainte ca turneul sa înceapă pe 14 ianuarie.

Dacă Emma Răducanu ratează din nou un wild card, ea ar putea fi nevoită să participe la calificări pentru a accede pe tabloul principal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.