Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macron condamnă actele de vandalism din timpul protestelor: 'Nicio cauză nu poate justifica dezonorarea Arcului de Triumf'

Agerpres
Emmanuel Macron

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a condamnat vehement, duminică, vandalizarea Arcului de Triumf din Paris în cursul protestelor violente desfăşurate sâmbătă, informează site-ul cotidianului Le Figaro, potrivit Mediafax.

"Nicio cauză nu poate justifica dezonorarea Arcului de Triumf", a transmis Emmanuel Macron, aflat în drum spre Franţa după summitul G20 din Argentina.

Protestatari violenţi au vandalizat, sâmbătă seară, Arcul de Triumf din Paris, monument datând din anul 1836. Edificiul a suferit daune atât în exterior, cât şi în interior. Indivizii violenţi au reuşit să ajungă până în partea superioară a monumentului, vandalizând mobilier şi sculpturi de valoare. Philippe Bélaval, preşedintele Centrului francez al Monumentelor naţionale, a confirmat că Arcul de Triumf a fost vandalizat.

Citește și: ANM, prognoza meteo - Cum va fi vremea zilele următoare

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, va organiza duminică, la Palatul Élysée, imediat după revenirea de la summitul G20 din Argentina, o reuniune pe tema protestelor violente de la Paris. Emmanuel Macron este aşteptat de premierul Edouard Philippe şi de ministrul francez de Interne, Christophe Castaner, pentru o reuniune în care sunt propuse măsuri de reducere a violenţelor.

Cel puţin 133 de persoane, inclusiv 23 de agenţi ai forţelor de ordine, au fost rănite în cursul protestelor violente desfăşurate sâmbătă la Paris. Cel puţin 412 persoane au fost reţinute în centrul Parisului, în cursul protestelor violente faţă de preţurile mari la carburanţi şi faţă de scăderea nivelului de trai.

Autorităţile au anunţat că peste 100.000 de persoane au protestat în oraşele Paris, Bordeaux, Brest, Toulouse, Montpellier, Lille şi Marsilia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.