Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron confirmă că în Karabah se află mercenari jihadiști din Libia și Siria: 'Este un fapt foarte grav'

Agerpres
Emmanuel Macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat joi că dispune de informaţii ''certe'' cu privire la prezenţa unor ''combatanţi sirieni din grupuri jihadiste'' în Nagorno-Karabah, teatrul unor confruntări violente între armeni şi azeri, relatează AFP.

''Dispunem acum de informaţii certe care indică faptul că luptători sirieni din grupuri jihadiste au (tranzitat) Gaziantep pentru a ajunge în teatrul de operaţiuni Nagorno-Karabah. Este un fapt foarte grav, care schimbă situaţia'', a declarat şeful statului francez la sosirea la summitul european care se desfăşoară la Bruxelles, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Premierul Ludovic Orban, despre repetarea alegerilor: În politică trebuie să știi să câștigi, trebuie să și pierzi

Franţa, Rusia şi SUA au cerut joi o încetare a focului imediată între Azerbaidjan şi forţele etnicilor armeni din Nagorno-Karabah, îndemnând părţile beligerante să revină fără întârziere la masa negocierilor.

Apelul intervine pe fondul creşterii numărului de victime în urma celor mai violente confruntări desfăşurate din 1990 în această regiune, locuită de o majoritate de etnici armeni, parte a Azerbaidjanului, dar care scapă controlului autorităţilor azere de la începutul anilor '90 când şi-a autoproclamat independenţa, nerecunoscută de comunitatea internaţională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.