Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron s-a săturat de 'Republica în Mişcare' și îl schimbă

emmanuel macron alegeri

Partidul preşedintelui francez, Emmanuel Macron, a anunţat joi că îşi schimbă denumirea din La République En Marche! (Republica în Mişcare, LREM) în Renaissance (Renaştere), transmite AFP.

"Iniţiem o mişcare de refondare a La République En Marche!, pentru a putea să extindem această mişcare politică creată de preşedintele Emmanuel Macron acum ceva mai mult de şase ani, într-un partid politic care va purta numele de Renaissance", a declarat delegatul general al formaţiunii, Stanislas Guerini.

El a insistat că noul partid va fi "fidel voinţei preşedintelui", care este "întotdeauna cea de a alege Luminile în locul obscurantismului", şi "fidel acţiunilor noastre pe scena europeană", scrie agerpres.ro.

Guerini a făcut anunţul la Paris, în cadrul unei conferinţe de presă la care mai participau fostul premier, Edouard Philippe, reprezentând partidul de dreapta Horizons (Orizonturi), preşedintele Adunării Naţionale, Richard Ferrand, din partea LREM, şi fostul ministru Francois Bayrou, din formaţiunea de centru Mouvement démocratique (MoDem).

Cele trei partide au anunţat formarea unei alianţe numite Ensemble (Împreună), care se va prezenta la alegerile legislative din 12-19 iunie în încercarea de a obţine din nou o majoritate, după realegerea lui Macron ca şef al statului.

După ce preşedintele a obţinut luna trecută al doilea mandat, în majoritatea parlamentară au apărut tulburări pe tema candidaturii la alegerile parlamentare, observă AFP, menţionând relaţiile tensionate dintre Macron şi Philippe.

În turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, în 24 aprilie, Macron a obţinut 58,55% din voturi, iar contracandidata sa de extremă dreapta, Marine Le Pen, 41,45%. Confruntarea a pus în evidenţă diviziunile profunde din societatea franceză, apreciază AFP. Parisul, marile centre urbane, vestul şi sud-vestul Franţei au arătat că sunt de partea preşedintelui, în timp ce sudul şi centrele industriale din nord au susţinut-o pe Le Pen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.