Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Epidemia de ebola din Congo a scăpat de sub control: în 11 luni pandemia a făcut 2.400 de victime dintre care 1.600 au decedat

Handout of Dr. Kent Brantly of Samitan's Purse relief organization in Monrovia

Epidemia de ebola declansata in Congo este pe cale de a scapa de sub control. Afirma secretarul britanic pentru dezvoltare internationala, care cere ca Organizatia Mondiala a Sanatatii sa declare stare urgenta internationala. Maladia a facut sute de morti pana acum, potrivit protv.md.

Declansata acum 11 luni, epidemia a facut deja 2400 de victime, dintre care peste 1600 au decedat. Secretarul britanic pentru dezvoltare internationala a mers in Congo si a ramas ingrozit de cele vazute. Oficialul sustine ca politia locala ar ataca grupurile de angajati din sanatate care se ocupa de nimicirea virusului, iar asistentii medicali confirma acest lucru.

Citește și: Gabriela Firea, mesaj pentru urechile fine din politică, la externarea din spital: Nu mor caii când vor câinii

“ - Eu sunt asistent medical la centrul medical si am asistat la atac. Politistii au atacat centrul in jurul orei zece seara. A fost total neasteptat. Am fost ingroziti.”

Totodata, oficialul incurajeaza Organizatia Mondiala a Sanatatii, care a refuzat de trei ori pana acum sa declare epidemia de ebola din Republica Democratica Congo drept o urgenta internationala, sa o faca acum.

Citește și: Avertismentul medicilor: NU consuma castraveți murați dacă suferi de aceste boli

Rory Stewart, secretar de stat pentru dezvoltare internațională din Marea Britanie: “Ii incurajez politicos sa declare aceasta situatie o urgenta internationala din punct de vedere medical si asta pentru ca ar fi mai usor sa stranga fondurile financiare necesare. Este in mod clar o urgenta de sanatate publica”, a mai declarat acesta.

Oamenii sunt ingroziti si rezista cu greu maladiei.

Citește și: ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni - Plouă zi de zi, scăpăm temporar de caniculă

“ - Ce putem sa credem despre facilitatile medicale, cand 90 la suta din persoanele care ajung in centre mor si numai 10 la suta se insanatosesc? Desigur, oamenii sunt speriati.”

Ebola este o maladie infectioasa, care se manifesta prin febra, oboseala sau dureri abdominale. Odata contractata, simptomele apar intre 2 si 21 de zile. In faze avansate, unii pacienti pot prezenta hemoragii interne si externe abundente, dar si insuficiente la nivelul mai multor organe. Pana acum nu a fost creat un vaccin impotriva acestui virus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.