Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopia Maramureșului și Sătmarului va oficia slujbele religioase în conformitate cu recomandările emise de autorități și valabile la nivel național

Episcopia Maramureșului și Sătmarului anunță că în eparhie se vor oficia slujbele religioase în conformitate cu recomandările emise de autorități și valabile la nivel național. La nevoie, episcopia poate oferi spații pentru carantina persoanelor, potrivit basilica.ro.

În urma discuțiilor cu autoritățile, a fost revizuită și clarificată hotărârea referitoare la oficierea slujbelor în bisericile din episcopie.

În acord cu hotărârea luată la nivel național, și în Episcopia Maramureșului și Sătmarului se vor ține slujbe cu cel mult 100 de participanți în interior, iar „în aer liber, pe altarele de vară sau în pridvoarele bisericii cu o participare mai numeroasă”.

La Ectenia întreită și la toate slujbele, va fi citită rugăciunea transmisă de Patriarhia Română.

Citește și: Dr. Alexandru Rafila îi calmează pe bucureșteni: NU se închide Capitala

„​​În vremuri de molime și boli, Biserica nu poate intra în carantină, iar Hristos nu trebuie închis între ziduri”, precizează Episcopul Iustin. „El este Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre și vrea, și trebuie să fie cu noi spre a ne aduce liniște, pace și grabnică izbăvire”.

Părintele episcop îndeamnă la respectarea strictă a măsurilor de igienă și a îndrumărilor transmise de Patriarhia Română către parohii și mănăstiri și roagă ​voluntarii de la parohii să vegheze la respectarea tuturor măsurilor preventive.

​Episcopul face apel la românii veniți din afara țării „să răspundă neîntârziat și cu sinceritate solicitărilor autorităților medicale și administrative locale sau județene de a-și anunța reîntoarcerea acasă și a respecta toate măsurile impuse”.

​Episcopia Maramureșului și Sătmarului a convenit cu autoritățile să ofere la nevoie locații proprii pentru găzduirea celor în carantină. Preoții, în colaborare cu personalul medical, le vor putea oferi asistență spirituală și celor aflați în carantină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.