Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopul Hușilor acuză Biserica Ortodoxă Rusă de călcarea în picioare a Evangheliei: Invazia în Ucrania este și o trădare a Ortodoxiei

basilica.ro
Episcopul Ignatie

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, lansează un mesaj critic la adresa Bisericii Ortodoxe Ruse, la un an de la începerea războiului din Ucraina. Episcopul îi acuză pe ruși că ignoră și strânbă Evanghelia iubirii și a păcii, trădând implicit Ortodoxia.

„Un an de la călcarea în picioare a Evangheliei iubirii lui Hristos

De un an de zile capii politici și religioși ai Rusiei ignoră și strâmbă, în mod premeditat, Evanghelia iubirii și a păcii lui Iisus Hristos, în care, în chip mincinos, spun că ei cred.

Mai mult, așa cum poate constata orice istoric de bună credință, Ortodoxia în desfășurarea ei diacronică a fost întotdeauna de partea iubirii, nu a urii și a uciderii.

Deci, invazia rusească în Ucrania este și o trădare implicită a Ortodoxiei, care, în esența ei, a fost întotdeauna sincronă cu valorile perene ale Evangheliei.

Ar fi minunat dacă ar lua aminte cu toții, în ultimul ceas, la cuvintele profetice ale lui Isaia 2, 15-17: "Când ridicaţi mâinile voastre către Mine, Eu Îmi întorc ochii aiurea, şi când înmulţiţi rugăciunile voastre, nu le ascult".

"Mâinile voastre sunt pline de sânge; spălaţi-vă, curăţiţi-vă! Nu mai faceţi rău înaintea ochilor Mei. Încetaţi odată! Învăţaţi să faceţi binele, căutaţi dreptatea, ajutaţi pe cel apăsat, faceţi dreptate orfanului, apăraţi pe văduvă!””, scrie Episcopul Ignatie, într-o serie de mesaje pe Twitter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.