Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopul Italiei: 'Sănătatea este darul lui Dumnezeu, să-l apărăm și să-l păstrăm'

www.basilica.ro
siluan

Preasfinţitul Părinte Siluan a adresat marţi un cuvânt pastoral în care a îndemnat la coresponsabilitate şi solidaritate în rândul românilor din Italia. El a subliniat că „sănătatea este darul de mare preț al lui Dumnezeu”.

Să-l apărăm și să-l păstrăm așa cum se cuvine atât în ce ne privește pe noi înșine, cât și în ce îi privește pe cei din jurul nostru, potrivit basilica.ro.

Citește și: Virgil Musta dezvăluie de ce e obligatorie internarea persoanelor testate pozitiv cu Covid-19: ‘Din păcate, au ajuns la Terapie Intensivă’

Ierarhul a făcut acest apel în condiţiile „creşterii numărului de cetățeni români purtători ai noului Coronavirus”, dar şi în contextul identificării „unor persoane care încearcă să eludeze legea și măsurile luate de autoritățile italiene” şi care s-au dovedit a fi infectate.

„Episcopia Ortodoxă Română a Italiei îi îndeamnă pe clericii, monahii și credincioșii din cuprinsul ei la maximă responsabilitate și la respectarea tuturor măsurilor de protecție impuse de Statul Italian pentru această perioadă”.

Preasfinţia Sa a explicat că „persoanele care nu respectă carantina obligatorie de 14 zile, odată cu sosirea lor în Italia, și sunt purtătoare ale noului Coronavirus, îi pun în pericol pe cei din preajma lor”.

Citește și: EXCLUSIV Ecaterina Andronescu pune la zid Guvernul Orban: ‘Măsurile vin foarte târziu!’

„De aceea, îi îndemnăm pe toți clericii și credincioșii parohiilor noastre, care revin din România, să respecte prevederile Statului Italian cu privire la autoizolarea lor, rămânând acasă până la terminarea perioadei de carantină”.

Episcopul Italiei a îndemnat la milostenie pentru cei lipsiţi.

„Să nu-i uităm pe cei aflați în suferință sau în lipsuri, nici în rugăciunile noastre și nici în facerea de bine, știind că binele pe care-l facem aproapelui nostru îl facem Mântuitorului Hristos Însuși!”

Preasfinţia Sa a reamintit tuturor că „Protocolul de redeschidere a bisericilor ortodoxe în Italia este în vigoare în continuare, iar regulile asumate la nivel instituțional trebuie respectate întocmai de către noi toți”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.