Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopul Iustin: Pentru nevinovăția îngerească a copiilor mai ține Dumnezeu lumea!

Preasfințitul Iustin

Episcopul Maramureșului și Sătmarului a transmis de Ziua Internațională a Copilului un mesaj adresat atât părinților, cât și copiilor. Ierarhul îi îndeamnă pe părinți și educatori să colaboreze cu Dumnezeu pentru a crește copii fericiți, iar pe copiii îi îndeamnă să-L iubească pe Hristos, singurul care le va oferi libertatea autentică.

„Copiii sunt veniți pe pământ direct din raiul lui Dumnezeu. Ei ne aduc în lume zâmbetul, bucuria, blândețea, bunătatea și sfințenia desăvârșită a Celui singur sfânt prin Sine – Dumnezeu”, scrie Preasfințitul Părinte Iustin.

„Ei sunt darul și împlinirea, speranța și dăinuirea părinților (mama și tata), ei sunt cununa apostoliei dascălilor, ei sunt comoara Bisericii lui Hristos, ei sunt frumusețea și tinerețea fără bătrânețe a satelor noastre românești, ei sunt continuitatea, normalitatea, înveșnicirea și nemurirea neamului nostru românesc cel iubitor de Dumnezeu și mărturisitor de Hristos.”

„Fiecare copil, fiecare om este un proiect unic al lui Dumnezeu, conceput să devină capodopera Sa pentru veșnicie”, adaugă el.

Dar, continuă Preasfințitul Părinte Iustin, „pentru a zidi o capodoperă este necesară conlucrarea între autorul proiectului – Dumnezeu și beneficiarii Lui – oamenii”.

Astfel, părinții au nu doar rolul de a da viață, ci și rolul de a da educație copilului, împreună cu școala, învățându-l „bunul simț românesc (țărănesc), care însemnează: credința în Dumnezeu și frica de El, rușinea de oameni și simțul măsurii”.

Biserica, adaugă Episcopul Maramureșului, „va desăvârși proiectul personal al fiecărui copil, aducând în ființa lui harul și făcându-l fiu al Cerului, fiu al lui Dumnezeu și conștientizându-l, printr-o lucrare înțeleaptă și plină de dragoste, că viața este un examen de toate categoriile și toate treptele, iar Biserica lui Hristos este școală pentru toată viața”.

Ierarhul îi îndeamnă pe toți cei implicați „să veghem ca fiii și fiicele, copiii atât de înzestrați și luminați ai neamului nostru, să crească frumos și armonios, în bucurie și lumină”. În acest scop, el oferă îndemnul esențial ca adulții să nu răpească inocența copiilor.

„Pentru nevinovăția îngerească a copiilor mai ține Dumnezeu lumea! Să nu frângem aripile îngerilor – copiii!”, scrie ierarhul.

„Să nu le întunecăm soarele și lumina! Să nu le răpim copilăria, bucuria și nevinovăția!”, transmite el. „Să-i creștem curați și cu sfințenie, căci pentru ei, pentru copii, ne mai zâmbește încă Dumnezeu, din când în când, și ne arată mila, iubirea și fața blândă, senină!”

Iar pe copii, ierarhul îi roagă: „Iubiți-L pe Hristos, Singurul care vă face liberi și vă iubește necondiționat, însoțindu-vă cu îngerul Lui păzitor în permanență”.

Ziua Internațională a Copilului coincide cu ziua de comemorare a Sfântului Iustin Martirul și Filosoful, ocrotitorul spiritual al Părintelui Episcop Iustin al Maramureșului și Sătmarului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.