Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Era de așteptat: USR spune că NU este de acord că MAI se implică în distribuirea Paștilor și a Luminii Sfinte

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Dan Barna Dacian Cioloș Barna Cioloș

USR a transmis, marţi seară, că implicarea cadrelor Ministerului de Interne în distribuirea Sfintelor Paşte şi a Luminii sfinte este ”inoportună şi imprudentă” şi contravine măsurilor de distanţare socială.

”Tradiţiile sunt importante pentru fiecare popor. Din acest punct de vedere, preocuparea pentru respectarea lor este legitimă. Paştele a fost şi va fi întotdeauna o sărbătoare esenţială pentru un popor majoritar creştin. Însă implicarea cadrelor Ministerului de Interne într-un efort naţional care contravine tuturor recomandărilor oficiale privind distanţarea socială, tuturor prevederilor, teoretic obligatorii, din ordonanţele militare emise până acum o considerăm inoportună şi imprudentă”, a transmis, marţi seară, USR.

Citește și: Un bărbat din Suceava, aflat la cules de sparanghel în Germania a murit

Potrivit USR, semnalul pe care ministrul de Interne, Marcel Vela, l-a transmis în această seară ”este unul generator de confuzie în rândul populaţiei care, pe bună dreptate, se va întreba când vorbesc autorităţile serios: Atunci când insistă pentru distanţare socială sau atunci când crează excepţii”.

”Riscurile, mai ales pentru localităţile cu o densitate mare a populaţiei, sunt importante şi ministrul Vela ar fi trebuit să le ia în serios, pentru binele nostru, al tuturor. Spunem aceste lucruri ştiind că speranţa e de fapt sădită în fiecare dintre noi şi conştienţi fiind că doar împreună, responsabili, putem să depăşim această criză”, a mai transmis USR.

Citește și: Dezvăluire. Klaus Iohannis a dat undă verde la achiziții cu negociere ‘la secret’

Ministrul de Interne, Marcel Vela, prezintă acordul semnat între Ministerul Afacerilor Interne şi Patriarhie privind acţiunile cu ocazia Paştelui. Lumina Sântă de la Ierusalim va fi distribuită de către voluntari şi patrulele existente sub coordonarea MAI aflate în misiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.