Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan atacă limbajul secretarului de stat american Antony Blinken: 'Abordez Israelul ca evreu, nu ca secretar de stat'. Ce fel de abordare este aceasta?'

bbc.com
erdogan

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a atacat vineri Statele Unite pentru că a exacerbat tensiunile dintre Israel și Palestina prin trimiterea unui portavion în regiune și prin folosirea unui limbaj sectar, informează middleeasteye.net.

"Desigur, trimiterea de către SUA a unor portavioane în regiune nu contribuie, din păcate, la pace sau la reducerea tensiunilor dintre părți", a declarat Erdogan în timpul unor comentarii televizate.

"Secretarul de stat american [Antony Blinken] spune 'Abordez Israelul ca evreu, nu ca secretar de stat'. Ce fel de abordare este aceasta? Dacă, ca răspuns, poporul vă spune că ar aborda regiunea ca un musulman, ce ați spune? Ar trebui să abordezi oamenii ca oameni".

Președintele turc a declarat că tăierea curentului electric, a apei, a combustibilului și a hranei pentru două milioane de oameni înghesuiți în 360 de kilometri pătrați în Gaza reprezintă o încălcare de către Israel a celor mai elementare drepturi ale omului.

"Pedepsirea cu ridicata a populației din Gaza nu va face decât să exacerbeze problema și să provoace mai multă durere, mai multă tensiune și mai multe lacrimi", a spus Erdogan.

El a recunoscut că Turcia a trimis un avion militar cu ajutoare de urgență, inclusiv alimente, apă și medicamente, pe aeroportul El Arish din Egipt, făcând apel la Israel să permită intrarea ajutoarelor în Gaza prin punctul de trecere Rafah.

Peste 1.500 de persoane din Gaza asediată și dens populată au fost deja ucise de valurile de lovituri aeriene israeliene care au distrus cartiere rezidențiale începând de sâmbătă.

Joi, Israelul a ordonat celor 1,1 milioane de locuitori din nordul Fâșiei Gaza să se deplaseze spre sud în termen de 24 de ore, înaintea unui asalt terestru așteptat. Blinken a repetat cererea, despre care ONU a spus că este imposibil de îndeplinit "fără consecințe umanitare devastatoare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.