Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan baga pumnul în gura presei ostile - Două posturi Tv, suspendate

reuters
Erdogan

Autoritatea de reglementare în domeniul audiovizualului din Turcia, RTUK, a suspendat două programe de televiziune în cadrul cărora preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a fost criticat, a relatat joi cotidianul Hurriyet, citat de dpa, potrivit agerpres.ro.

Citește și: S-ar fi AFLAT candidatul PSD-ALDE la prezidențiale! Cine ar fi cel care îl va înfrunta pe Klaus Iohannis (surse)

Un talk show al postului Halk TV, critic la adresa guvernului, a fost suspendat de cinci ori, iar un program de ştiri difuzat la oră de maximă audienţă al postului Fox TV nu va emite timp de trei zile, a relatat Hurriyet, care citează o decizie a RTUK de miercuri seară. Ambele posturi au primit şi amenzi.

La 10 decembrie, prezentatorul Fatih Portakal, de la postul Fox TV, a criticat presiunea asupra opoziţiei, susţinând că oamenii nici măcar nu mai îndrăznesc să protesteze paşnic faţă de creşterea preţurilor la gaze naturale. ''Câţi oameni ar mai îndrăzni să iasă pe străzi, în ciuda fricii?'', s-a întrebat Portakal.

Erdogan l-a criticat dur pe prezentatorul Fox TV, al cărui nume de familie, Portakal, se traduce prin portocală. Erdogan a vorbit despre ''o portocală'' sau ''citrice'' care cheamă lumea în stradă. ''Cunoaşte-ţi limitele'', l-a ameninţat Erdogan, potrivit dpa. ''Altfel, naţiunea îţi va da o scatoalcă peste ceafă. Cred că sistemul judiciar le va da acestor oameni o lecţie'', a mai spus Erdogan, în decembrie, la un miting al susţinătorilor săi din Konya, oraş din centrul Anatoliei.

Doi actori de comedie cunoscuţi, Metin Akpinar şi Mujdat Gezen, au apărut la un talk show la postul Halk TV la 21 decembrie, unde au criticat ceea ce ai au numit o lipsă a democraţiei în Turcia. Cei doi sunt în prezent anchetaţi pentru insulte aduse lui Erdogan, iar un tribunal le-a restricţionat luni dreptul la liberă circulaţie.

Agenţia dpa aminteşte că în Turcia numeroşi ziarişti au fost încarceraţi şi zeci de portaluri media au fost închise de la tentativa de lovitură de stat din 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.