Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan evocă riscul apariției unui 'Teroristan' la frontiera sudică

Agenzia Nova
turcia armata

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat după o reuniune la Palatul Prezidențial că forțele de securitate încep demersuri ample pentru a combate acțiunile celor „care cred că pot îngenunchea Turcia printr-un Teroristan”, conform DHA, scrie Rador Radio România.

"Continuăm cu determinare lupta împotriva terorismului, indiferent de obstacolele cu care ne confruntăm în interiorul și în afara granițelor noastre. Suntem pe cale să finalizăm cercul care ne va securiza granița cu Irakul. Sperăm că, în această vară, vom rezolva definitiv problema privind granița cu Irakul”, a declarat Erdogan.

„Dorința noastră este să creăm un coridor permanent de securitate de 30-40 de kilometri adâncime de-a lungul graniței noastre cu Siria. Suntem hotărâți să umplem, prin noi pași, golurile din acest coridor pe care l-am stabilit parțial în operațiunile noastre anterioare. Lansăm un apel către toată lumea din regiune să respecte această strategie de securitate pe care am prezentat-o în mod clar. În caz contrar, ei vor fi cauza tensiunilor care vor apărea”, a adăugat președintele turc.

Acesta a completat: „Facem pregătiri care vor da noi coșmaruri celor care cred că pot îngenunchea Turcia printr-un Teroristan pe care și-ar dori să îl înființeze la frontiera noastră sudică. Vom continua cu aceste demersuri până îi vom face să accepte realitatea pe cei care nu au înțeles încă determinarea țării și a poporului nostru în privința combaterii terorismului".

"Am câștigat tot ce avem săpând cu unghiile"

Erdogan a subliniat că Turcia nu este o țară care se reduce doar la propriile sale granițe:

„Turcia este inima unui spațiu geografic mai mare, din Balcani până în Asia Centrală, din Egeea până în Asia de Sud. Această inimă ne dă nouă putere și în același timp dă speranțe tuturor prietenilor și fraților noștri. Avem mii de ani de experiență ca stat. Avem năzuințe naționale care vor uimi omenirea. Avem experiența de a munci cu sudoarea frunții și cu determinare”.

„Ca națiune, nu ne-am plimbat niciodată într-o grădină de trandafiri fără spini în timpul existenței noastre de secole. Am câștigat tot ce avem trăgând cu dinții și unghiile și, când a fost nevoie, dând viața și sângele. Așa ne-am câștigat libertatea. Așa ne-am construit încrederea în sine, care ne-a permis să privim viitorul cu încredere. Oare vom întoarce spatele acestei moșteniri magnifice doar pentru că avem 3-5 probleme care așteaptă să fie rezolvate? O să renunțăm la ceea ce avem zicând să mai avem răbdare câțiva ani? Ne vom preda imperialiștilor și instrumentelor lor care se așteaptă să îngenunchem? Nu, niciodată”, a mai declarat președintele turc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.