Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan îl compară pe Netanyahu cu Hitler: Nu este nicio diferență

HotNews
Recep-Tayyip-Erdogan

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan spune că acțiunile prim-ministrului Benjamin Netanyahu asupra Gaza nu sunt „nu sunt diferite” de cele ale liderului nazist Adolf Hitler, relatează agenția oficială Anadolu.

Nu este prima dată când Erdogan compară Israelul cu Germania nazistă, iar în iulie 2014, președintele turc a acuzat Israelul că „ține în viață spiritul lui Hitler” în timpul unui război cu Gaza.

Erdogan și-a intensificat masiv criticile la adresa Israelului în timpul războiului actual. El a mai afirmat că Hamas nu este o organizație teroristă.

Israelul și-a rechemat diplomații din Turcia în octombrie, după ce Erdogan a acuzat Israelul că a comis crime de război. Ulterior, Turcia și-a rechemat și ambasadorul din Israel.

Israelul a fost un aliat regional de multă vreme al Turciei înainte de venirea lui Erdogan la putere, dar legăturile au explodat după un raid de comando israelian din 2010 asupra navei Mavi Marmara, care se îndrepta spre Gaza, parte a unei flotile de distrugere a blocadei, care a lăsat morți 10 activiști turci care au atacat. Soldații IDF la bordul navei.

Relațiile dintre cele două națiuni au fost de atunci în sus și în jos.

La sfârșitul lunii septembrie, Erdogan s-a întâlnit cu Netanyahu la New York pentru prima lor întâlnire cunoscută și cei doi au discutat cu entuziasm căi de cooperare. În același timp, Turcia menține legături strânse cu Hamas, gruparea teroristă care a comis atacul devastator din 7 octombrie în care aproximativ 1.200 de persoane au fost masacrate în sudul Israelului și aproximativ 240 au fost răpite în Gaza și ținute ostatice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.