Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan, anunț crucial privind războiul: 'Zelenski e de acord să încheie luptele la masa negocierilor' / Ce urmează în perioada următoare

recep tayyp erdogan volodimir zelenski

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan spune că războiul se va încheia în cele din urmă la masa negocierilor, adăugând că liderul ucrainean Volodimir Zelenski și șeful ONU, Guterres, împărtășesc acest punct de vedere, transmite agenția turcă Anadolu.

Schimbul de prizonieri de război a fost discutat în timpul negocierilor, spune Erdogan, adăugând: "Turcia acordă o mare importanță acestei chestiuni".

„Am discutat despre modul în care să punem capăt războiului dintre Rusia și Ucraina”, spune președintele Turciei.

Turcia va continua să evalueze rezultatul întâlnirii de astăzi cu președintele rus Vladimir Putin și partea rusă, a adăugat președintele Erdogan.

Comunitatea internațională trebuie să-și asume mai multă responsabilitate în eforturile diplomatice, mai spune Erdogan.

„Am fost alături de prietenii noștri ucraineni și continuăm să facem acest lucru”, punctează Erdogan.

Comunitatea internațională trebuie să își asume mai multă responsabilitate în eforturile diplomatice, a subliniat președintele Erdogan.

Președintele turc Erdogan își exprimă, de asemenea, îngrijorarea cu privire la ciocnirile din jurul centralei nucleare Zaporojie, afirmând: "Nu vrem să experimentăm un nou Cernobîl.”

"În timpul întâlnirii noastre trilaterale, am evaluat, de asemenea, posibilitățile de a transforma atmosfera pozitivă creată de acordul de la Istanbul într-o pace permanentă", a declarat Erdogan. Erdogan a declarat că întreaga lume a început să resimtă "efectele pozitive" ale acordului, care a permis exportul în siguranță al cerealelor ucrainene prin Marea Neagră către restul lumii.

La 22 iulie, Turciei, ONU, Rusia și Ucraina au semnat un acord la Istanbul pentru redeschiderea a trei porturi ucrainene din Marea Neagră pentru exportul de cereale ucrainene blocate din cauza conflictului militar, care se află acum în a șasea lună.

Acord semnat între Turcia și Ucraina

Turcia și Ucraina au semnat un memorandum de înțelegere privind reconstrucția infrastructurii ucrainene după întâlnirea dintre Recep Tayyip Erdoğan și președintele Volodimir Zelenskyy, care a avut loc joi la Lviv. Acordul a fost semnat de ministrul turc al comerțului, Mehmet Mus, și ministrul ucrainean al infrastructurii, Oleksandr Kubrakov. "Acordul prevede participarea părții turcești la procesul de reconstrucție a Ucrainei", a precizat Ministerul ucrainean al Infrastructurii într-un comunicat.

Ministerul a precizat că va fi format un grup de lucru comun pentru a atrage investiții turcești și pentru a dezvolta proiecte specifice de cooperare. „Structurile de afaceri și guvernamentale turcești vor putea să dezvolte proiecte specifice de reconstrucție, precum și să ofere consultanță și asistență tehnică", a adăugat acesta.

Vezi și: Miza vizitei lui Recep Erdogan în Ucraina: ce speră 'sultanul' la întâlnirea cu Volodimir Zelenski - FOTO-VIDEO

Vezi și: Zelenski e încântat de vizita lui Erdogan în Ucraina: 'Reprezintă un mesaj puternic de susţinere'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.