Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Eroul' fără adăpost al atentatului din Manchester a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru jefuirea unor victime

ciocanel judecator

Un om al străzii care a recunoscut că a ajutat mai multe persoane rănite în urma atentatului de la Manchester, comis în 22 mai 2017 şi soldat cu 22 de morţi, a fost condamnat joi la patru ani şi trei luni de închisoare după ce într-o audiere anterioară a admis faptul că furase lucruri de la două persoane grav rănite în atac, relatează Reuters. Christopher Parker se afla în staţia de tren din apropierea Manchester Arena atunci când un atacator sinucigaş s-a aruncat în aer la finalul unui concert al solistei americane Ariana Grande. În acest atac au murit 22 de persoane, inclusiv şapte copii, şi au fos rănite alte 500, conform Agerpres.

Ulterior, Parker (33 de ani) le-a declarat reporterilor că după deflagraţie a ajutat mai multe victime grav rănite, ceea ce a atras un val de simpatie publică ce a dus la colectarea a peste 52.000 de lire sterline pentru a ajuta bărbatul fără adăpost. Totuşi, el a fost condamnat joi la patru ani şi trei luni de închisoare de Tribunalul din Manchester, după ce într-o audiere anterioară a admis faptul că furase o poşetă de la o femeie şi un telefon mobil de la o fată de 14 ani, ambele persoane fiind grav rănite în atac.

De asemenea, el a pledat vinovat şi la acuzaţia de fraudă, după ce a folosit la un restaurant un card bancar din poşeta furată. ''Christopher Parker a intrat în Manchester Arena imediat după explozie. Era o scenă devastatoare şi tulburătoare şi, deşi el s-a oferit să ofere ajutor unui număr de victime care fuseseră rănite de bombă, probele arată că el a căutat să obţină avantaje de pe urma situaţiei'', a declarat procurorul Ben Southam în faţa instanţei din Manchester.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.