Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eșecul Kremlinului: Rusia nu reușește să izoleze populația de război

moscova

Atacurile cu drone împotriva Moscovei și limita de vârstă pentru mobilizare în creștere indică faptul că statul rus nu reușește să-și izoleze populația de război, a declarat Ministerul Apărării din Regatul Unit în ultimul său raport din 31 iulie.

Duma de Stat a Rusiei, camera inferioară a parlamentului Rusiei, a votat pe 25 iulie majorarea vârstei maxime de recrutare de la 27 la 30 de ani.

După cum a menționat Ministerul Apărării din Marea Britanie, dictatorul rus Vladimir Putin a semnat și un proiect de lege pentru a crește treptat limita superioară de vârstă pentru rezerviști, ofițerii superiori fiind responsabili pentru mobilizare până la vârsta de 70 de ani.

„Rezerviștii au constituit „mobilizarea parțială” din toamna anului 2022 și ar putea oferi un impuls mai imediat numărului disponibil pentru a lupta în Ucraina”, se arată în raportul de informații.

În ianuarie 2023, Ministerul Apărării din Regatul Unit a raportat că președintele Comitetului de Apărare al Dumei, Andrey Kartapolov, a sugerat prelungirea vârstei pentru a crește forțele Rusiei fără a recurge la mobilizarea forțată.

Rusia cheamă recrutați de două ori pe an pentru serviciul militar obligatoriu. Noua lege, scrisă în colaborare de Kartapolov, este de așteptat să adauge 2,4 milioane de bărbați la baza de recrutare a Rusiei.

Potrivit ultimei analize a Ministerului Apărării din Regatul Unit, lovitura cu drone din 30 iulie împotriva centrului de afaceri „Orașul Moscovei” din capitala Rusiei, nivelurile în creștere ale represiunii interne și rebeliunea Grupului Wagner din iunie evidențiază incapacitatea Kremlinului de a-și izola populația de efectele războiului împotriva Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.