Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Esplanada din fața Notre-Dame ar putea fi redeschisă publicului săptămâna viitoare

Le Parisien
notre dame

Esplanada din fața Notre-Dame, monumentul simbol al orașului Paris care a fost afectat de un incendiu de amploare pe 15 aprilie, ar putea fi redeschisă publicului săptămâna viitoare, au anunțat reprezentanţii primăriei arondismentului IV, unde se află edificiul, potrivit Le Figaro, scrie Mediafax.

Un nivel de plumb care depășește limita maximă admisă a fost detectat în sângele copiilor care locuiesc în zonă, iar autoritățile din domeniul sănătății publice le-au recomandat femeilor însărcinate și tinerilor să își facă analize medicale în acest sens.

O companie desemnată de stat s-a ocupat de curățarea reziduurilor toxice, iar noi mostre vor fi colectate înainte ca esplanada să fie deschisă publicului, au mai spus reprezentanții primăriei.

Un loc de rugăciune va fi instalat în fața Notre-Dame, după redeschiderea esplanadei, la cererea monseniorului Patrick Chauvet, rectorul lăcaşului de cult.

Citește și: Didier Reynders, despre EUROPALIA ROMÂNIA 2019: O mare oportunitate de a descoperi diferitele fațete ale României

Victima unui incendiu izbucnit în aprilie, Catedrala Notre-Dame, care era vizitată anual, în medie, de 12 milioane de persoane, a fost parțial distrusă, fleșa și o mare parte din acoperiș prăbușindu-se sub flacări.

Pe 11 mai, Adunarea Națională a Franței a adoptat un proiect de lege referitor la restaurarea Catedralei Notre-Dame în cinci ani, un termen considerat de unii experţi "ambiţios".

Până în prezent, s-au strâns aproximativ un miliard de dolari din donații pentru restaurarea Catedralei Notre-Dame. Experții au estimat că restaurarea ar urma să coste între 600 și 700 de milioane de euro. Au existat propuneri ca diferența de bani rămasă după restaurare să fie folosită pentru reabilitarea unor biserici și catedrale aflate în stare de degradare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.